I ŠAF na konferenciji u SNS

0
1032
Foto: printscreen ( jugpress.com )

VRANJE

Direktor Škole animiranog filma Miroslav Đerić održao  je konferenciju za novinare u na kojoj je govorio o rezultatima rada ove škole u prethodnom periodu.

Konferencija je održana u prostorijama Srpske napredne stranke, kao i mnoge prethodnih meseci na kojima su govorili, gradonačelnik, članovi Gradskog veća i direktori javnih preduzeća i ustanova koje je „ustoličila“ SNS.

Škola animiranog filma je 2017. godine izdala monografiju povodom tri decenije rada. A povodom 50 godina ASIFE – Svetskog udruženja animatora, ŠAF se našao  u monografiji o svetskom animiranom filmu i u mnogim drugim publikacijama i biltenima tog udruženja, podestio je direktor Đerić

„Od samog početka, osnovna aktivnost je rad sa decom na izradi animiranih filmova. Poslednjih godina ŠAF je zabeležio velike rezultate, kako u Srbiji tako i na svetskim festivalima. Pored brojnih aktivnosti, u februaru je održana zimska radionica, dok je u letnjem periodu realizovana dečja radionica animiranog filma“, kazao je direktor.

On je podsetio da je  ŠAF učestvovao na brojnim festivalima i osvojio mnoge nagrade, što je potvrda da je dobro ono što rade.

„Kao kruna svega u prva tri kvartala ove godine je Šesti svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž“ u organizaciji Škole animiranog filma, a pod pokroviteljstvom Grada Vranja i Ministarstva kulture. U narednom periodu škola će obeležiti Međunarodni dan animiranog filma. Tradicionalno godinu završavamo maskenbalom kada radimo presek svih godišnjih aktivnosti i izdajemo bilten“, rekao je Đerić.

Odgovarajući na pitanja novinara on je rekao da je Škola animiranog filma obnovila kompletnu tehničku opremu i da sada ide u korak sa svetom.

Što se tiče prijema zainteresovane dece, tokom oktobra će trajati upis novih članova.

„Potrebno je samo doći u školu i osim volje deteta, za početak su neophodni olovka, gumica i flomaster. Mesečna članarina je 600 dinara. Škola obezbeđuje neophodan materijal za rad“ zaključio je Đerić.

Da Vas podsetimo:  Sebičnjaštvo i kukavičluk
Izvor: jugpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime