I srpske majke su kukale

0
57
Fotogrаfiје ubiјеnih Srbа (Foto: Facebook/Dеspotovinа)
  • Prošlo je 30 godina a niko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima

Uz regionalni put Bratunac-Potočari, na godišnjicu stradanja, početkom jula, postavljene su fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u građanskom ratu u BiH, devedestih godina.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je Srni da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

– Prošlo je 30 godina a niko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde – kaže Rankić.

On ističe da je uputio pozive svim ambasadama i međunarodnim organizacijama u BiH da njihovi predstavnici dođu na obilježavanje 30 godina od srpskog stradanja, koje je održano 2. jula u Bratuncu, ali da se niko nije odazvao.

– To govori o diskriminatorskom odnosu, o jednostranom gledanju na rat i žrtve u BiH, o boli koja se nanosi porodicama ubijenih Srba i o nepravdi koju dijeli međunarodno i pravosuđe BiH – rekao je Rankić.

On kaže da su fotografije ubijenih Srba postavljene da ih vide međunarodni predstavnici kada budu dolazili na komemoraciju nastradalim bošnjačkim vojnicima u Potočarima 11. jula.

– Redovno dolaze na ovu komemoraciju, iako se radi o poginulim vojnicima dok se ne interesuju za srpske civilne žrtve. Možda će ove fotografije izazvati nečiju savjest i reakciju da se zapita kako je moguće da za toliko ubijenih niko nije odgovarao – rekao je Rankić.

Da Vas podsetimo:  Nе postoјi "tеritoriјаlni" gеnocid

Izvor: intermagazin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime