I šta ćemo sad

0
848
Aleksandar Arsenijević / Foto: ozonpress

“Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita”, “Uhapšen policajac sa 58 kilograma marihuane”, “Hapšenje u Čačku zbog sumnje na poresku utaju”… i šta na ovo imate da kažete vi kojima je osnovni životni pokretač mržnja prema gospodaru Vučiću i njegovim nemerljivim istorijskim uspesima.

Verovatno ćete ponovo tvrditi kako se kola lome na sitnim ribama pljuckavicama, po ko zna koji put se uhvatiti za Sava malu, helikopter, udes na rampi Doljevac, Telekom, EPS… i slične trivijalne tričarije.

Nema sumnje da ćete sada žvalaviti o tome kako je sumanuto da ministar poljoprivrede izjavi kako gotovo nije ni poznavao svoju pomoćnicu koja je uhvaćena sa prstima u pekmezu. Verovatno ćete povlačiti paralelu sa svojevremenom izjavom Ilić magistra Velimira (sećali se iko ko to beše) kako on uopšte nema rođenog brata, tvrdeći kako pomenuti ministar, po ugledu na svog velikog i ljubljenog vođu, celu srbistansku naciju pravi na budale.

Umesto da, ponizno gužvajući kapu, izamolite gospodara da vam oprosti, vi ćete nastaviti da sluđujete narod srbistanski tvrdeći kako je krajnje šizofreno da monopolska državna firma poput EPS-a, beleži nezamislive enormne gubitke. Pri tom će neki u našem Čačku da izvode računice dokazujući kako su čačkonačelnik – neimar MrMi i njegovi eksperti višestruko pretplatili popločavanje bedema, neobazirući se na osnovne postulate na kojima se temelji nazadnjačka ekonomska filozofija: AP (ako prođe, a garantovano prolazi); Više Ćeću manje preduzeću.

Samo džaba!

Prozrela je njih Evropska komisija ocenivši da je Srbistan ostvario istorijski napredak na putu ka pridruženju EU. Taman toliki da u ovoj godini nije otvoreno ni jedno poglavlje u okviru pristupnih pregovora. Prozreli su ih i Srbistanci, što su potvrdili nedavni izbori za republički i lokalne parlamente. Njihova pažnja umesto na trabunjanja dokonih mrzitelja ovih dana usmerena je na daleko bitnije stvari.

Da Vas podsetimo:  Great shit happens

Ne pale se Srbistanci, narod premudri, ni na recikliranu ideju crvenog vojvode Šešelja o iskopavanju i selidbi Broza koju bi ovih dana da im proturi Boškić. Njihovu pažnju okupira to ko će se u Zadruzi kome naheftati keve, ili ih ovih dana, kao naprimer Čačane, izjede znatiželja da saznaju ko je u dubokoumnoj filozofskoj raspravi gazda Kola i gazda Cana izvukao deblji kraj i zbog čega popio vlašu u vugla.

A lažuckanje, kraduckanje, krađa, pljačka i otimačina ovde su odavno deo opisa radnog mesta svake i vlasti i vlastodršca da bi im iko uopšte posvećivao pažnju.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime