I šta onda??!!

1
746
Foto: printscreen

Da se na srbistanskoj političkoj sceni stvari menjaju iz korena bukvalno u treptaju oka potvrđuju i nadolazeći republički i lokalni izbori, pa tako dojučerašnji saveznici postaju ljuti neprijatelji i obrnuto, a sa čim se ovih dana suočavaju gospodar Vučić i nazadna mu bratija.

Naime, kreatorima političkog koncepta naslovljenog – Svi su isti – koji za cilj ima da kod što više Srbistanaca izazove dijareju na pomen politke i izbora, preti da postanu najveće žrtve projekta na kome su tokom poslednjih osam godina debelo profitirali. U situaciji najavljenog bojkota izborni apstinenti nazadnjacima su teža kamenčina o vratu nego srbistanska mrljava opozicija. Doduše pod uslovom da se broj od onih četrdeset i kusur posto koji su iskulirali prošle izbore nije drastično smanjio. U šta je ipak teško poverovati.

Ako je suditi na osnovu sveopšteg stanja u Srbistanu, snazi i kredibilitetu opozicije realno je očekivati, da procenat izbornih apstinenata, ako se ne poveća ono barem ostane isti. Prevashodno zbog toga što je reč onima koje odlikuje, za ove nesretne prostore, krajnje neprihvatljiva osobina da misle svojom glavom, veruju sopstvenim novčanicima i stomacima. Stoga jednom za svagda treba uklaviriti da neizlaskom na izbore oni ne teraju nikome inat već jednostavno posle toliko izneverenih očekivanja i neispunjenih obećanja više nemaju kome da povere glas. Njima je skupina kusih i repatih zvana DOS, bila dovoljna životna škola, a uz to se ne primaju na Vučićevo osmogodišnje nazadno laganje i prenemaganje.

Nema sumnje da izborni apstinenti u ovom trenutku predstavljaju izuzetnog saveznika opoziciji koja zagovara bojkot, kojoj je potrebno, da bi on uspeo, da animira još desetak odsto Srbistanaca. Međutim čini se da u skupini Savez za Srbiju niko ne razmišlja o tome – a šta posle.

Da Vas podsetimo:  Samo smo hteli običnu anketu

Da li Đilas, Jeremić, Boškić, Lutovac i ostali stvarno misle da će sutra u slučaju i da se raspišu novi vanredni izbori bar deo od onih četrdesetak odsto apstinenata poverovati da su oni što na ovaj ili onaj način snose dobar deo odgovornosti za institucionalno urušavanje Srbistana sada spremni i sposobni da od Srbistana načine Srbiju? Da će one što ne pristaju da između dva zla biraju manje ubediti da to ponovo učine. Odnosno da je protivprirodni politički blud između Boškićevih retrogradnih pseudo tradicionalističkih stavova i socijaldemokratskih liberalnih ideja Demokratske stanke nešto po sve normalno i prihvatljivo.

Biće da im je računica mnogo tanka, što gospodaru Vučiću i nazadnoj družini uz već oprobane mehanizme i metode garantuje barem još jedan mandat.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

1 KOMENTAR

  1. Mogu samo da dodam, Branko ,Branko zasto si nam to ucinio? Zasto si nam unistio snove iz detinjstva? Zasto si se prodao bezdusnicima? Zasto si izgubio svoj obraz? Imam jos hiljadu pitanja za tebe ali mislim da vise nisi vredan ni ime da ti pomenem.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime