I u Crvenom krstu posao samo za članove SNS

1
1774

Doskorašnji predsednik Upravnog odbora (UO) Crvenog krsta u Čačku Milan Draškić kaže da je do sada u više navrata upozoravao prošlo i sadašnje gradsko rukovodstvo na propuste u radu Crvenog krsta, ali da oni nisu pokazivali nameru i želju da bilo šta urade i preduzmu. On je rekao da je dobio novu dokumentaciju koja ukazuje na kršenje zakona u ovoj ustanovi nakon koje očekuje izjašnjenje gradskih čelnika.

– Svojevremeno sam na određene propuste koje sam uočavao u delovanju Crvenog krsta i samog sekretara Biljane Davidović upozoravao i prethodno i aktuelno rukovodstvo grada. Nažalost, nije bilo sluha ni razumevanja da se uvaže takve primedbe. Pri tome imajte u vidu da sam nakon napuštanja funkcije direktora Gradske stambene agencije i dobijanja odborničkog mandata u Skupštini grada pribavio podatke na osnovu Zahteva o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, pre svega mislim na izveštaj o inspekcijskom nadzoru od strane Bužetske inspekcije grada Čačka, a posedujem i određenu drugu dokumentaciju, pa ćemo videti kako će se predstavnici vlasti izjasniti i o drugim dokumentima koje posedujem – najavio je Draškić.

On je rekao da prilikom izglasavanja tih izveštaja nije imao sve ove podatke i da su ti dokumenti skrivani od članova Upravnog odbora.

Draškić je kao dokaz urušuvanja Crvenog krsta naveo i izbor novih članova Upravnog odbora koji umesto uglednih članova zajednice danas čine vlasnici samostalnih i trgovinskih radnji koji daju usluge ili plasiraju proizvode preko ove organizacije.

crveni krst– Mi smo u prethodnom sastavu u Upravnom odboru imali ljude od imena i autoriteta i ugleda u ovom gradu, a danas u UO sede dobavljači, ljudi koji su vlasnici trgovinskih i samostalnih radnji koje pružaju određene usluge i plasiraju robu preko Crvenog krsta. Tu je i jedan odbornik Skupštine grada koji je evidentno u sukobu interesa jer će sutra glasati za opredeljivanje sredstava ovoj ustanovi. Malo je nedostajalo da u ovom novom sazivu bude izabrana i njegova rođena sestra. Pojedini članovi se i ne pozivaju na sednice UO. Sve su to informacije koje su predočene i gradskom rukovodstvu ali nema sluha ni razumevanja da se ozbiljnije pristupi problemu. Podsetiću i da smo 2014. godine, za vreme katastrofalnih poplava, imali lošu reakciju Crvenog krsta – podsetio je Draškić.

Da Vas podsetimo:  ISTINA O KOJOJ SE ĆUTI NA BALKANU: Sve komšije Srbije ostaju bez naoružanja, POTPUNO NEMOĆNE

On smatra da određenim političkim dogovorima i dilovima Biljana Davidović zadržava poziciju sekretara. To ilustruje činjenicom da su u veoma kratkom vremenu tri istaknuta člana SNS-a dobila posao u ovoj humanitarnoj organizaciji. Posao su dobili Petar Janković, Igor Logvinov i Danijela Petrović, dok je u Upravnom odboru delegiran rođak Ostoje Mijailovića, Aleksandar.

– Ona je u poslednje vreme zaposlila tri člana SNS-a u Crvenom krstu i pretpostavljam da su je zbog toga zadržali na toj poziciji i zašto uživa podršku rukovodstva grada – smatra Draškić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da se radi o naknadnoj pameti Draškića, navodeći da će se i ubuduće kontrolisati rad svih budžetkih ustanova.

– Meni je uvek interesantna naknadna pamet pa me i ovoga puta raduje. Učiniću sve da budžetski korisnici budu kontrolisani. To je radila DRI, radiće naša budžetska kontrola, a svi građani, posebno predsednik UO, ima obavezu da prijavi sve anomalije koje se dešavaju. Podržavamo sve akcije koje vode ka otkrivanju zloupotreba – rekao je Todorović.

Milan Draškić

ozonpress.net

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime