I Vučić zna da pada rejting SNS

0
943

Ova godina je izgubljena, jer nijedno poglavlje u procesu evrointegracija nismo otvorili, iako je vrlo ambiciozan plan vlade da do 2018. sve završimo

thumb-502-228U Srbiji se danas živi lošije nego pre godinu dana, nema novih investicija i zapošljavanja, a „obmana koju sprovodi vlada tvrdeći da jeste ono što nije“, sudariće se sa realnošću i razbiti, uveren je šef poslaničke grupe SDS Marko Đurišić.

On očekuje da će zbog toga rejting SNS već sledeće godine drastično pasti i ističe da takav trend već postoji što, kako tvrdi, pokazuju i istraživanja sa kojima je upoznat i premijer Aleksandar Vučić.
„Znam da to premijer zna i da se zato ovoliko trudi da nam predstavi da su stvari ružičastije nego što jesu. Istraživanja govore da je rejting najpopularnije i najveće stranke u Srbiji opao za 10 odsto u poslednja četiri meseca“, rekao je Đurišić Tanjugu.

Ocenjujući situaciju u Srbiji, tvrdi da je ova godina izgubljena, jer nijedno poglavlje u procesu evrointegracija nismo otvorili, nismo počeli pregovore, iako je vrlo ambiciozan plan vlade da do 2018. sve završimo.

Osim toga, dodaje, imali smo i izbore koji ništa nisu promenili sem što su premijer i prvi potpredsednik zamenili mesta, iste su stranke u vladi, ista se politika vodi, isti problemi postoje, navodi šef poslaničkog kluba.

Đurišić takođe smatra da nema odgovora na krizu u Srbiji i tome u prilog navodi da nema novih investicija i zapošljavanja, ali da se zato smanjuju plate a raste zaduživanje.

Nijedan indikator, smatra on, ne oravdana optimizam.
„Imali smo i katastrofalne poplave, gubitak života, velike materijalne štete, nesposobnost države da se izbori sa tim, nesposodbnost da efikasno završi posao obnove za najugroženije. Imamo ponovo davanje nerealnih rokova da će nam biti bolje i to se ponavlja iz godine u godinu“, nabraja Đurišić.

Da Vas podsetimo:  CELO SELO NA TRAKTORIMA DOŠLO DA GA ISPRATI U ZATVOR: Nije imao da plati kaznu 10.000 dinara za ovo!

Uveren je da opozicija, odnosno njegova SDS, mora još jednom da definiše sopstvenu strategiju i utvrdi na koji način će se obraćati građanima jer, kako tvrdi, postoji cenzura u medijima što dokazuje ukidanje nekih emisija i sve je manje medijskog prostora za opozicione stranke da objasne zašta se zalažu, kakve su im ideje i zbog čega kritikuju vladu.

„Moramo da nađemo način da dođemo do građana. Biće teško, finansiranje stranaka je smanjeno za 50 posto, što postavlja pitanje njihovog normalnog rada u 2015. To su nam zadati uslovi i mi ćemo sada u okviru tih zadatih uslova delovati najbolje što možemo“, rekao je
Đurišić i primetio da nije korektno na početku 2015. govoriti da je za sve kriv neko ko je bio na vlasti do 2012.

„Stalno postavljam pitanje – kada je počela vaša odgovornost za stanje u Srbiji. Nažalost, neke stranke su bile u vlasti i sa nama, ali nisu spremne da podele ni na koji način odgovornost za ono što se dešavalo dok smo zajedno bili u vladi. Ali, to je njihov problem, svako mora da bude odgovoran za ono što radi“, prokomentarisao je.

Na pitanje hoće li građani Srbije živeti bolje u 2015. kaže: „Ako ovaj budžet bude sproveden onako kako je napisano, neće“.

Akter / Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime