Iako portalu 013info Pančevo duguje novac sa prošlog, grad raspisao novi konkurs

0
352

Iako portalu 013info nisu isplaćena sredstva za 2020. godinu sa konkursa, gradonačelnik Pančeva je raspisao novi Konkurs za za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

Konkurs ovakvog tipa se raspisuje svake godine, ali prošlogodišnji je bio više nego sporan. Naime, nakon odluke komisije, ugovori su potpisani samo sa nekim „proizvođačima medijskih sadržaja“, između ostalih i sa portalom 013info, najčitanijim pančevačkim portalom. Po tom ugovoru, našem udruženju je trebalo da bude uplaćeno 1.250.000 dinara u 10 jednakih mesečnih rata. Do današnjeg dana na naš račun nije uplaćeno ništa.

Po podacima Google analitike, stranice portala 013info posećene su više od 16 miliona puta samo u toku 2020. godine.

Prema pisanju Cenzolovke od 21. jula prošle godine, do tada je, od podržana 24 projekta samo 12 dobilo novac. Sa mnogima nije ni potpisan ugovor. VIše o tome možete pročitati OVDE.

Portal 013info je više puta pisao gradonačelniku Stevanoviću tražeći objašnjenje o ovom postupku. Pogađate, kao i mnoga druga pitanja koja smo postavili, i ovo je ostalo bez odgovora.

Ipak, i ove godine je konkurs raspisan, a Pančevo bi trebalo da podeli medijima 40 miliona dinara.

Kako je navedeno, namena konkursa je sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana grada Pančeva; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih; razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije, imajući pre svega u vidu osobe sa invaliditetom i nacionalne manjine.

Da Vas podsetimo:  Vidojković: Sramotno je to što Šapić nije došao na suđenje zbog gostovanja na TV Prva. I to kod iste osobe pred kojom mi je pretio smrću

Izvor: 013 info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime