Idiotizam „kosovske“ politike

0
841

Da nije tužno, bilo bi smešno. Kada je Hašim Tači na prištinskom TV kanalu TV 21 saopštio o postojanju specijalne obaveštajno-diverzantske grupe Moskve koja lovi kosovske političare, verujte mi, pomislio sam da Gospod na poseban način uređuje mozak ubica. Oni mogu biti veoma dobri u rasuđivanju kada je u pitanju njihov crni posao, no, kada pokušaju da sebe predstave kao ambiciozne političare, onda jednostavno – izgledaju kao klovnovi.

Хашим-Тачи
Hašim Tači

Povod za takvu gromku izjavu Hašima Tačija bila je pucnjava po bivšem kosovskom funkcioneru-komunisti Azemu Vlasiju od strane nekog Murata Jašarija. Murat je član strašne organizacije „Oko naroda“, koja navodno lovi neradnike, koji ne ispunjavaju svoja politička obećanja. Eto, Azem Vlasi nije uradio ništa od obećanog, pa je podvrgnut uraganskoj pucnjavi.

Šta predstavlja to „Oko naroda“, verovatno zna samo Hašim Tači. Niko ništa nije čuo o toj organizaciji i ona nigde ranije nije zasvetlela. Ali lider Kosova ima pouzdane informacije da tom ćelijom rukovodi Moskva, a kod gledalaca se čak može pojaviti pretpostavka da njom rukovodi lično Vladimir Putin. Jer je danas poudano poznato da ruski predsednik voli da se meša u sve, da bude u toku, da je sam rukovodio ekipom ruskih hakera koji su naneli nepopravljive probleme Sjedinjenim državama.

Pa ako je tako, onda se ni pucnjava kosovskih besposličara ne može zamisliti bez njegovog učešća. I spisak za odstrel od 28 lica takođe je lično on sastavio.

Premda, šala šali, klovnove klovnovima, ali pucanje po živom čoveku se ipak desilo i to podiže pitanje – kome je to sve potrebno?

Nikome poznata organizacija „Oko naroda“ je pucala po bivšem komunisti i Tači je požurio da o tome obavesti ceo svet.

Da Vas podsetimo:  SANKCIJE

A da nije u pitanju samo novi talas obračuna sa protivnicima Tačija, ali sada već uz pomoć legendirovane organizacije?

Ako, na primer, sledeći objekat napada te tajanstvene ćelije postane jedan od članova klana Agima Čekua, onda će mi biti jasno da Hašim Tači prosto dokrajčuje svog bivšeg kolegu, koji je zbog njega pobegao u Hrvatsku.

Uostalom, cela priča o usponu na vlast političara sa kriminalnim nadimkom „Zmija“ (radi se o Hašimu Tačiju) – u stvari je priča o ubistvu saradnika, koji su bili osumnjičeni za suparništvo.

„Zmija“ ne poznaje drugačiji način opstanka na vlasti i njegov pećinski razum nikada nije mogao naslutiti misao o nespojivosti onoga što on radi sa zavetima mamočke Olbrajt, koja je tako prostodušno odlepila na njegov blistavi izgled. Za njega je to normalno.

No, takav čovek po definiciji ne može imati osećanje za meru. On uopšte nije rođen za političara. Otuda i takve „baljezgarije“.

Da će ubica Hašim Tači ostati ubica do kraja svog života – to je sasvim jasno. Samo, uzalud on Moskvu pokušava da poveže sa svojim poslovima. Izgleda kao firmirani idiot.

Dmitrij Sedov

www.fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime