Igrale se delije, a i braća Haradinaj, na sred zemlje Srbije…

0
857

Dakle, ako je verovati premijeru, a nema razloga da mu ne verujemo jer čovek je od reči (ne i dela, odlučio se i specijalizovao samo za jedno)- formiranje albanskih opština van Albanije je „dečija igrarija“, kako kaza, napominjući da nema razloga za brigu!

Braća Haradinaj
Braća Haradinaj

Identično su, svojevremeno, govorili neki nalik njemu na pomen Prizrenske lige (obe), što se takođe ispostavilo kao „dečija igrarija“, s tim što su se deca malo zaigrala pa pobila, raselila i raskorenila srpski narod s teritorija koje su u Prizrenu kaparisane kao čisto albanske.

Zadivljuje mir s kojim se prvi među nekolicinom jednakih i milionima nejednakih odnosi prema nečemu čemu će parirati nesrećnom Zajednicom srpskih opština na severu Kosova, kako jopet napominje, ako ikada bude formirana, što nikako ne napominje!

Znači, mi ćemo novom zlu u povoju parirati formiranjem nekolicine kućnih saveta, ako nam Priština dozvoli, i to na našoj teritoriji, što je brana formiranju zajednice albanskih opština koje podrazumevaju četiri države, od kojih je samo jedna Albanija?!

Mudro, nema šta, istorija će sasvim sigurno zabeležiti da je mudrošću velikog državnika imenovanje četiri sekretara skupštine stanara srpskih opština (nešto nalik sedmorici sekretara SKOJ-a, valjda) toliko poremetilo planove Albanaca za daljim komadanjem Srbije, da su na posletku tu zajednicu „svojih“ opština preregistrovali u Kulturno- umetničko društvo „Adem Jašari“, s kojim su nalik nekoj hipi trupi nastupali po Balkanu šireći čuvenu poruku: „Vodimo ljubav, a ne rat! Rat ćemo kad završimo s vođenjem ljubavi i navučemo gaće!“

Zadivljuje i s kakvim mirom nije odreagovao na pisanje „Blica“ da Ramuš Haradinaj godinama već, uz pomoć ovdašnjih prodanih duša i čauša, sasvim slobodno i krajnje komotno švercuje oružje preko Srbije, sa sve stajankom ovde da se „kalaši“ s broda pretovare u kamione, dok mu brat, Daut, krvolok koliko i bata mu, slobodno šeta Novim Sadom vodeći računa da porodični posao slučajno ne trpi zbog onoliko „državnih udara“ i pokušaja „destabilizacije vlade“ koji potresaju državu koju siroti premijer nosi ko Atlas na junačkim plećima!

Da Vas podsetimo:  Suveren srpskog sveta

Zapravo, svodi se na to da i ne švercuje, jer šverc podrazumeva da od nekoga zazire, strahuje, strepi…a osim ako to nije nemirni Dunav- država sasvim sigurno nije!

Verovatno je i to „dečija igrarija“, jer kakva bi veza mogla postojati između Ramuševog biznisa, formiranja zajednice albanskih opština van Albanije i premijerovog budističkog mira- nikakva, osim ako niste toliko maliciozni da tražite dlaku u jajetu ili „kalaš“ u šleperu?!

Neka se nama Samorođeni, ministar opšte prakse na stažiranju dr. Stefanović i drugari iz folklorne trupe BIA bave važnijim stvarima, kakve sigurno jesu potraga za kočničarima reformi sa „fejsa“ i tvitera, a ako baš zagusla onda ćemo toliko pritisnuti Brisel da toooliko pritisne Prištinu koja će pod tolikim pritiskom sasvim sigurno popustiti i dozvoliti probno formiranje Zajednice srpskih opština, uz uslov da do 18 sati oslobode kafanu zbog unapred zakazane proslave dečijeg rođendana…

Zaista je, bre, neprijatno koliko nam dobro ide čim je i Haradinaj odlučio da radi preko Srbije, znajući da toliki podsticaj i subvencije ne bi dobio nigde drugo, pa eto imamo vremena i novca i za metro!

Kako koj metro?!
Pa, onaj koji je premijer pomenuo u jučerašnjem trećem obraćanju javnosti, odnekud…

Da, zaradilo se, ponešto i uštedelo, pa eto došlo vreme za ukopavanje!
Mislim, ne za takvu vrstu ukopavanja, jer ne misle Albanci ništa loše, niti Haradinaj nekog naoružava, već skladišti ispod kreveta da mu roditelji ne nađu tolike „kalaše“ i pošalju na spavanje bez večere, već metro ukopavanje za koje će, cenim, Samorođeni u najskorije vreme postaviti kamen temeljac, bez razlike što bi kamen mogao da predstavlja problem za nešto što bi trebalo da se kreće pod zemljom, a da pritom nije Vulin u osmatranju..?

Da Vas podsetimo:  Gde su sad Stefanovićevi ljudi iz MUP: Pušteni niz vodu ili sačuvani?

Pretpostavljam da će početna stanica biti u „Bogradu na vodi“ a krajnja..?
Ma, koja, bre, krajnja, nema ovde kraja ringišpilu obmana i to po ceni jedne vožnje po simboličnoj ceni- formiranja zajednice opština u koje će se sabrati oni koji prežive i uspeju da ispričaju…

medenica

Mihailo Medenica

NEDELjNIK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime