Igrarije za mlađe i starije

Zašto (ne) izaći na izbore

0
884

srbija-izbori-2016Eto nam ponovo igranke ili što bi pesma pevala – „igrarije za mlađe i starije“. Još su Rimljani osmislili sintagmu „hleba i igara“ i njome označili manipulaciju vlasti narodom kojem su delili besplatan hleb i priređivali gladijatorske borbe ne bi li im skrenuli pažnju sa bitnih državnih tema. Originalan naziv je bio „hleba i cirkusa“ koji bi ovom našem „Cirkusu Kolorado“ daleko više odgovarao, ali i prvi primer govori dovoljno.

Ono što u Srbiji dodatno otežava već nepodnošljivu situaciju jeste što ni hleba više nema u toj ponudi, a nekmoli besplatnog. Ali ima izbora. Veseli se narode još jednom krugu laži, obmana, prevara i bezobalne svađe kojom vaši tzv. predstavnici ubacuju zlu krv međ’ vas dok se oni svi tapšu po ramenima kada se kamere ugase. Dok oni krkaju ‘ladnu prasetinu i vruću jagnjetinu smeju vam se u lice dok se vi gložite sa rođacima, prijateljima i komšijama koja je to opcija koja će oporaviti i spasti Srbiju ove bede i čamotinje. Otkriću vam jednu tajnu, al’ da nikome ne kažete – neće niti jedna. Jasno? Nije? U redu, da objasnim.

Ako nemate pamćenje muve prisetićete se bar poslednjih nekoliko kampanja, ili makar onih starijih iz devedesetih. Meni bi ovde trebali tomovi da bih popisao gomilu laži koji su svi izrekli u tim kampanjama od DS-a preko SNS-a do opozicionih DSS-a, Dveri i SRS-a – bez obzira da li su to manje ili veće laži. Laž je laž, a stranke, po svojoj samoj prirodi, prosto nisu u stanju da govore istinu, jer kada bi je rekli, a ona prva istina glasi – mi smo okupirana zemlja i moramo da slušamo da bismo došli uopšte na vlast – ko bi normalan glasao za njih?! Mada, iskren da budem, koliko je Sistem razradio tehnike manipulacije ne bi me iznenadilo da, uz dobar marketing, i tako nešto prođe. No, što bi rizikovali, lakše je bezočno lagati.

Da Vas podsetimo:  Psihološke igre

Dakle, prva i jedina tema može biti Sloboda. I prvo pitanje koje sebi treba da postavite jeste – da li smo mi suverena i slobodna zemlja? Ako nismo, a nismo, onda se za tu Slobodu valjda valja boriti i ako neko stvarno veruje da će izborima doći do nje ili je glup ili je plaćen. Zajednički imenitelj strančarske demokratije, masonske i nadnacionalne države, tj. evolucije ološa, leži u jednom – u krupnom kapitalu. Prevedeno na ovu našu moralnu gologuziju stvar je u sledećem. Da biste imali stranku koja na izborima može ostvariti jak rezultat potrebno je najmanje dva miliona evra i to samo u kampanji, bez tekućeg održavanja. Odakle novac? Od članarina i malih donacija? Smejem se i dok pišem ove gluposti…

Novac dolazi od krupnog kapitala bili oni predstavnici duvanskog šverca ili tzv. današnje gazde nastale na pljačkaškoj privatizaciji, a iza svih stoje stranci koji su okupacijom naše zemlje dozvolili enormnu korupciju, čime su jednim udarcem dobili dve stvari. Prva je da su kriminalizovali tzv. elitu, što poslovnu što političku, a druga je da tu „elitu“ ne moraju, za izdaju sopstvene zemlje, da plaćaju sopstvenim novcem kao što su morali svojevremeno uložiti u DOS pet miliona svojih evra. Naravno, uloženo se hiljadu puta vratilo, jer kao što Kalajić kaže: „Zapad dolazi po sve, pa i po ostatak.“ Drugim rečima, narode ako misliš da će ti ostati bar mrvice, nazad u školu na časove matematike. Liži čizmu i šetaj opanke kad za bolje nisi.

Suma sumarum, da biste imali stranku potreban je veliki novac koji dolazi od onih koji su ga, SVI DO JEDNOG, stekli pljačkanjem države, koji su pod kontrolom Zapada i koji za to ulaganje sigurno neće dozvoliti da im neko u to dirne, a što je još gore traže zaštitu i za buduće pljačkanje, jer, nemajte sumnje, Srbija je veoma bogata i bogomdana zemlja. Da nije, koliko su pokrali, odavno bi poslednji zaključao i ugasio svetlo.

Da Vas podsetimo:  Dalje ruke od Ustava

Ako sve ovo imamo u vidu zapitajte se – čemu izbori? Da li ću osloboditi zemlju tako što ću zaokružiti sledeću neku barabu koja je od „zlog oca i još gore majke“? Kako mislite da ćete izlaskom na izbore izbaciti NATO kancelariju iz Ministarstva odbrane ili zabraniti agenturu u vidu (pro)zapadnih NVO? Zato što to kažu neki današnji lideri? Pa, ko još veruje u te verbalne frcokle koje ništa, ama baš ništa, ne koštaju?

Znam, znam… sada sledi pitanje – a šta je rešenje? O tome možda neki drugi put, ali znajte jedno – ovo (izbori) se kosi sa osnovnom logikom, pa i zdravim razumom, jer samo lud čovek može ponavljati iznova jedno te isto i očekivati da će sledeći put doći do drugačijeg rezultata. Da li je moguće da smo svi ludi?! Verujem da nismo, ali kada jedan narod – kao naš – ostane i bez principa i Principa onda je patnja neminovna. Dokle?

Dejan Kosanović

Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime