Inek ski centar Brezovica pod kontrolom Hašima Tačija

0
1064

HashimTaciKako saznajemo, juče je u Prištini zasedala međuministarska komisija tzv. vlade Kosova koja je prihvatila preporuku ” stručnjaka ” iz USAID-a da je ponuda francusko andorskog konzorcijuma za preuzimanje Ski centra Brezovica pozitivna.

Ceo proces prate mnoge kontraverze jer su predhodni ponuđači odustali od tendera a među njima i MK grupa Miodraga Kostića, pa se postavlja pitanje legalnosti celog ovog procesa. Prema ponudi i šarenoj laži andorsko francuskog konzorcijuma planiraju se navodno investicije od 410 miliona evra i 3.000 novih radnih mesta, izgradnja 35 kilometara ski staza, sedam ski liftova, kao i mnogi drugi turistički sadržaji koji bi bili u funkciji tokom cele kalendarske godine. Kako saznajemo potpisivanje ugovora sa opštinom Štrpce je odloženo za 90 dana, a ceo ovaj proces je u Prištini i tkzv. vladi Kosova predstavljen kao projekat od izuzetnog značaja za Kosovo i kosovsku ekonomiju. Odlazeći tzv. premijer Kosova Hašim Tačim sa posebnim zadovoljstvom je potvrdio ovu vest oglasivši se tim povodom i na svom zvaničnom fb profilu.

Eksproprijacija preko hiljadu parcela u vlasništvu Srba po obodima Šar planine je sledeći potez, a sve u cilju realizacije već postojećeg plana.

Ima li nade za Sirinićku Župu?

Srbi na okup

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime