Informbiro ponovo među Srbima

2
1229

oznaJesmo li se to na velika vrata, kroz Trijumfalnu kapiju, vratili u vreme- verbalnog delikta?!
Čemu privođenje Jelene Maćić na informativni razgovor zbog: „širenja panike“, i to ni manje ni više nego zbog nekoliko napisa na Fejsbuk profilu?!

Cenzuru je još Tadić upregao u čeze, Vučić u trkačku dvokolicu, ali se za ’48. dosad nije potezalo!
Jel’ to došlo vreme da preventivno, samokritički i pokajnički podignemo gole otoke u sebi, da kroz svakodnevicu prolazimo kao kroz „tople zečeve“, da se „samouhapsimo“ ne čekajući njih da to učine, da ne arče sopstvene resurse?..

Pazite, ako je žena, šminkerka po profesiji, uhapšena zbog svojih komentara na Fejsbuku, koja je to poruka ostalima, nama, koji se ovim poslom bavimo malo ozbiljnije, temeljnije i daleko kritičnije?!
Ko je, recimo, Želja Mitrovića proizveo u političkog komesara, koji svoju nuklearno moćnu medijsku mašineriju koristi za razračunavanje sa novinarima (u ovom slučaju veliki Draža Petrović) za koje mu se učini, ili mu jave da treba da mu se učini, kako su „nepoćudni“, van svake kontrole, i što je najgore – duhoviti u ove dane kad svi, valjda, treba što više da ličimo na vođu i armiju klonova, što podsećaju na one bofl kineske lutkice koje nešto mrmljaju i mašu ručicama u pozdrav, dok baterije ne iscure?

Evo, kažu da onoliki svetski mediji javjaju o mesiji s brdovitog Balkana, da tolike države žale što nemaju po jednog takvog, da nas od Severininog pornića ništa nije ujedinilo u regionalnom divljenju i obožavanju jedne ličnosti i njegovog uratka…

Majstore, sve da biblijska proročanstva zaista govore o tebi, sve da je tvoje ime na trećoj, izgubljenoj, tabli sa božijim zapovestima, sve da je major Gavrilović besedio na bedemima Save zamišljajući jednog takvog u budućnosti, sve i da Srbiju digneš iz pepela za sedam dana- džaba ti ako si „kožne mantile“ povadio iz plakara, otresao od paučine i vratio u modu!

Da Vas podsetimo:  PANČEVAČKA HEROINA KATARINA: Samohrana majka troje dece i borkinja protiv nasilja dobila nagradu Evropske Unije!

Ako sloboda govora nije prvo i zagarantovano pravo – isti si onaj Aleksandar Vučić koji je za napisano slovo i izgovorenu reč komandovao inkvizicijom ’98. i ’99. godine!

Ako su zaista došli dani da nas dobronamerne kolege pozivaju u šetnje (gde se valjda ne čuje šta se priča) ne bi li upozorili da „malo spustimo loptu“- prevario si, pre svega, sve one koji su glasali za tebe, ostale da i ne pominjem!

Umiri terijere, pošto umiriš sebe, jer ako tebi, premazanom svim bojama, opasnost predstavljaju šminkerke (ne potcenjujem zanimanje, daleko bilo) čemu da se nadaju ostali?!

Hoćemo li na frizere koji ne šišaju na „Alek fizuru“, obolel od artritisa jer ne mogu da spoje prste kao ti, satiričare jer tebi ništa nije smešno, pa na posletku, kad se divizije KNOJ-a uhodaju sve redom, preventivno?!

Veruj, ako još možeš, da ti kritičari žele više dobra od ovih koji te danas nose na rukama.

Prvi će naći reč podrške i pomilovanja kad „alekmanija“ počne da gasne, drugi će te i tada nositi na rukama, ali do prve kaljuge, pa složno, na ooooruk- kao i tolke pre tebe…

P. S. Kad smo kod širenja panike- one noći kada si kao maršal pred Prozorom komandovao da „Šabac ne sme pasti“ odazvali smo se svi k’o jedan, verujući upravo panici u tvom vapaju, ali ti na nju, valjda, kao generalni zastupnik jedini imaš pravo, zar ne?..

Mihailo Medenica

dvaujedan

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime