Išli smo na Slaviju da proverimo kako napreduju radovi

1
1053
Radovi na Slaviji Foto: Petar Paunović / Noizz.rs

Slavija će izgleda postati simbol svih pogrešnih poteza gradske vlasti, jer od kada je odlučeno da se iz centra kružnog toka pomeri bista Dimitrija Tucovića i na njeno mesto postavi fontana, radovi nisu stali. Bilo je to početkom decembra 2016, a majstori su i danas tu i ostaće do 8. avgusta, ako se opet nešto ne izjalovi.

Sređenu Slaviju su ponovo počeli da sređuju još u aprilu, samo mesec dana pošto je završeno njeno prvo sređivanje, jer je na brojnim mestima popucao beton. Pre početka tih radova smo obišli plato i korak po korak fotografisali svaki nedostatak. Posle mnogo buke gradske vlasti su odlučile da počnu radovi na „otklanjanju oštećenja koja su nastala nakon radova na rekonstrukciji platoa na Slaviji“.

Sve to je išlo na račun firme MBA „Ratko Mitrović“, jer je ugovorom dat garantni rok, pa su morali da otklone sve nedostatke. Kako su oni objasnili, najveći problem im prave vremenski uslovi.

– Tehnologija ugradnje polimer-betona zahteva suvo vreme, odnosno, posle poslednjih padavina mora da prođe 24 sata pre njegovog nalivanja. Da ne ispunimo zadati rok, samo vreme može da nas spreči – rekli su u „Ratku Mitroviću“ za „Novosti“.

Posle svega firmi je dat rok do 8. avgusta da završi sve radove ili će Grad angažovati novog izvođača i povući će bankarsku garanciju. Međutim, kako sekretar za investicije Luka Petrovića kaže, „Ratko Mitorivić“ će dobiti produženje roka ako firme koje obavljaju nadzor utvrde da radovi nisu završeni zbog lošeg vremena.

Možda obični građani ne znaju karakteristike tog polimer-beton i zašto su se baš za njega odlučili, ali znaju kakvo je vreme bilo proteklih nedelja i da je pucanje upravo tog betona bio glavni razlog ponovnih radova. Podsetimo i da je sve trebalo da bude gotovo još u novembru prošle godine, kao i da je sanacija trebalo da traje samo mesec dana.

Da Vas podsetimo:  Mladunče vidre zavolelo kafanu: Meštani ga nosili u reku, ali se ona uvek vraćala u lokal! (VIDEO)

Shvatili su i gradski oci da poput Skadra na Bojani i u ovo čudo treba zazidati nešto da bi prestalo da se urušava, pa su Goran Vesić i Siniša Mali zazidali ono što im je najsvetije – svoje prethodne funkcije. Šteta što to nije bilo dovoljno.

Petar Paunović

Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. Potrebno je istraziti ko je osmislio uredjenje Slavije i pitati nadzornu komisiju o situaciji uredjenja Slavije. Zasto? Slavija je uredjivana bez smisla i reda. Rezultat nestrucnosti u zahtevima za uredjenje Slavije je i doveo da Slavija sada izgleda nedovrseno i manjkavo. Tako da ,,Ratko Mitrovic,, nemoze da ispravi sto se ,,rodi grbavo,,.

    Citav poduhvat uredjenja Slavije od fontane do izmestanja spomenika i uredjenje nazovi trga je olicenje diletanta i mazanje ociju narodu za veeeliku sumu novca.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime