Istina gasi N1

3
1229

Pojavilo se još novih sedih vlasi na glavi Jugoslava Ćosića. Popušila se koja kutija više u redakciji N1, proliven je i litar znoja više. Sve zbog nervoze. Dobijen je zadatak, gazde ne praštaju traljavost – udariti snažno, nisko i prljavo na ministra Zorana Đorđevića. Ali, kako? Čovek, očigledno, radi svoj posao i radi ga dobro. Nema propusta, nema skandala, da je korumpiran, službe koje uređuju N1 kao svoju igračku, imale bi to u „malom prstu“. Nije razmetljiv, nije tajkun, da jeste, ne bi udarili na njega – vrana vrani oči ne vadi. A, onda se Jugoslavu, službama i ekipi (premda mu to dođe na isto), javila spasonosna ideja: znamo, hajde da ga bombastično „razvučemo“ za egzotična putovanja!

I, zaista, pregledaše ljudi gde je i kada išao ministar Đorđević, pa onda doneše odluku da to predstave kao nepotreban luksuz i bahaćenje: prosto čovek da pomisli da je pravio lude žurke u penthausu na nekom sjajnom ostrvu, brčkao se na Sejšelima ili unajmio crnce da ga hlade lepezama dok uživa u aristokratskoj razonodi – safariju u kakvoj divnoj Africi. I Sve to na naš račun.

Kažu da istina, pa čak i reč novinarstvo, ne mogu ići ne samo u istoj rečenici, već ni na istoj stranici gde se spominje N1. To što kažu, potvrdilo se i u ovom slučaju: ministar Đorđević zaista jeste putovao, ali ne kao tajkuni koji su opelješili i uništili ovu državu, poput Jeremića, Đilasa i družine, da leče komplekse i bahate se u najskupljim oazama hedonizma, već da radi svoj posao. A, gde je on to bio? Zna dobro Jugoslav, nije bežao sa časova iz geografije, ali krije i laže.

Da Vas podsetimo:  O etici i drugim demonima: Uživanje u čerečenju

Kada bi imali neograničen budžet, teško da bi za destinaciju za odmor iz snova odabrali Islamsku republiku Mauritaniju, u kojoj je u prethodnih petnaest godina izvedeno nekoliko nasilnih pučeva, a zemljom je neretko vladala vojna hunta. Treba li spomenuti da je pre ovog puta potrebno primiti čak šest vakcina, kako bi se zaštitilo od raznih bolesti koji haraju tim kutkom, poput Malarije ? Da u glavnom gradu Nouakšotu vojska se nalazi na svakih 100 metara zbog pretnji Al Kaide.

Osim ako se ne ložite na avanturistčke filmove poput Indijane Džons, a ministar Đorđević ne deluje da je u tom „fazonu“, verovatno niko iz redakcije N1 ne bi
odabrao za „bahaćenje“ u El Salvador, gde gotovo čitava država nema pijaću vodu, a tržni centar čuvaju naoružani vojnici koji u kupce preventivno drže uperene pumparice dok razgledaju butike sa KD vratima.

Teško da bi neki od popularnih turističkih kanala udarnu emisiju posvetio Keniji, gde se u Najrobiju svakodnevno dešavaju pretnje terorističke grupe El Sabab, u kojoj je ministar Đorđević bio ili Nigeriji, gde je inače deset dana pre posete Đorđevića baš u tom reonu zloglasna Boka Haram ubila šest ljudi.

Ne, ne, draga gospodo iz N1, užasno mi je žao, ali za ovaj prljavi posao (a, vi drugačije ne znate) i naručeno medijsko ubistvo (a, vi se drugim ni ne bavite), neće biti plaćeni. Moraćete bolje, jer ministar neće lošije.

Jer od Meksika, preko Unije Komora do El Salvadora gde se ministar Đorđević srdačno čak susreo sa liderom latinske Amerike Evom Moralesom, predsednikom Bolivije. Kad već N1 nije u svom napadu na oklevetatnog ,,putnika“ javnosti podelio, mi ćemo: da je egzotični boravak ministra Đorđevića uvek u svakoj pomenutoj državi trajao jedan dan, dan uspešne borbe za državni interes i dobro građana Srbije.

Da Vas podsetimo:  Srbija povredila slobodu izražavanja televizije B92 u vezi sa izveštavanjem o nabavci vakcina protiv svinjskog gripa

PS: Ako se bojite da će se iz ovih poseta možda izroditi neko novo povlačenje priznanja voljene vam terorističke tvorevine Kosovo, strah vam je možda opravdan. Htedoh reći čisto da vam pokvarim miran san, ali vi to odavno nemate. I to je razlika između Đorđevića i vas.

Tomo Lovreković
Izvor: nacionalist.rs

3 KOMENTARA

  1. Ајд да је све тако, али нека ми неко објасни какве везе има Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања са повлачењем признања КиМ? Мислим, једно са другим нема додирних тачака и то је посао из надлежности неких других Министара (нпр. Министра иностраних послова). Тако да, ипак, то „путешествије“ Јоргованкиног шофера ипак буди чуђење (у најмању руку).

  2. Svima je nama jasno ciji je N1 ali drzava nas je primorala da ponekad i tu „bacimo“ pogled. AV je stavio cenzuru na medije, stampu i slobodu govora tako da nam je ostao samo N1 da bar ponekad cujemo i nesta drugo a da nisu hvalospevi velikom vodji i „ogromnim“ privrednim i ekonomskim uspesima.Jos da nema interneta mi bi bili odsceni od sveta. Ovo sve pokazuje koliko nas je ova vlast dovela do dna.

  3. Oni koji čitaju , morali bi znati tko je, čiji i kakav je N1 , i u skladu sa tim , sve od njih izrečeno izeti sa velikom rezervom !!! Na njihove problematične članke – anti-srpske- redovno pišem komentare. Ti komentari
    NE sadrze psovke, uvrede, pretnje, trudim se da iznesem islljučivo činjenice!!!
    Ukoliko imam „sreće“ od 10 napisanih komentara objavi se jedan ( 1. ) ………………to je N1

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime