Istorijski najniža vrednost dinara

0
1097

Dinar će sutra nastaviti pad kursa prema evru, jer će oslabiti 0,2 odsto ili 18 para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 116,4267 dinara za evro.

tabakovic-jorg

 

Pored plate od više od 500.000 dinara mesečno, guvernerka Narodne banke Srbije, koja se nekada dičila kako je uspela da ukroti vrednost dinara u odnosu na evro kada niko drugi nije mogao, izgleda da polako počinje da zabušava.

Doktorantkinja novosadskog Univerziteta “EDUCONS” uspela je da bude upisana u istoriju kao guvernerka tokom čije vladavima je dinar dostigao najnižu moguću vrednost u istoriji.

Dinar će sutra nastaviti pad kursa prema evru, jer će oslabiti 0,2 odsto ili 18 para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 116,4267 dinara za evro.

To je istorijski najniža vrednost dinara prema evru, objavila je Narodna banka Srbije.

Srpska valuta će prema zajedničkoj moneti EU oslabiti 0,8 odsto u odnosu na isti dan prošlog meseca, a 2,4 odsto u odnosu na isti dan prošle godine.

Indikativni kurs dinara prema dolaru danas je oslabio za 0,4 odsto i iznosi 86,1335.

Dinar prema američkoj valuti vredi 1,6 odsto manje na mesečnom i 0,3 odsto više na godišnjem nivou.

Najviša srednja vrednost kursa dinara bila je 1. januara ove godine, kada je jedan evro iznosio 114,6421 dinara, a najniža 15. jula kada je jedan evro stajao 116,3215 dinara, sve do današnjeg pada kursa i istorijski najniže vrednosti srpske valute.

Od početka godine NBS je kupila ukupno 200 miliona evra i prodala 840 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, kako bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju deviznog kursa.

Jorgovanka je uspela je da se upiše u knjigu istorijskih neuspeha SNS-ovske vladavine!

Da Vas podsetimo:  RADULOVIĆ: Ponosan sam što sam radio u Vučićevoj Vladi; PAJTIĆ: Gluplji ste i pokvareniji nego što sam mislio!

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime