Istraživanje SINOS-a: Nema pouzdanih informacija o broju online medija u Srbiji

0
641

O broju onlajn medija u Srbiji, adresama, načinu rada, o  broju zaposlenih – nije moguće dati potpune i pozdane  informacije – pokazalo je istraživanje koje je sproveo Sindikat novinara Srbije uz podršku Međunarodne federacije novinara (IFJ). Registar medija koji se vodi u okviru Agencije za privredne registre, tvrdi  da se broj medija u Srbiji značajno povećao u poslednje 2 godine – sa 1.900 na 2.500.

Tome su najviše doprineli upravo digitalni mediji čije je osnivanje jednostavno ali budućenost uglavnom nepredvidiva. Tim istraživača Sindikata novinara kojim je rukovodila Dragana Čabarkapa, predsednica, nisu imali lak posao da na osnovu podataka u Registru medija pronađu portale, kontakte i odgovorna lica. Da li zbog brzine nastajanja i nestajanja malih onlajn medija sa jednim, dvoje ili troje novinara, poznanika ili prijatelja – i kratkog veka takvih zajednica – veliki broj web adresa iz Registra  – ne postoji.

Upitnik je poslat na 593 adrese a odgovor je stigao sa 64.

Više detalja o statusu medijskih radnika, njihovim platama, primedbama i budućnosti onlajn medija možete potražiti u SINOS-ovom istraživanju.

Izvor: SINOS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime