Ivana se majka odrekla kada je saznala da je bolestan

0
84

Naslušali smo se i nagledali teških sudbina, ali priča o dečaku Ivanu koju je na društvenim mrežama podelio Milorad Jurković, svima poznatiji kao stolar Mile, je toliko dirljiva i strašna u isto vreme, da nikog ne može da ostavi ravnodušnim.

Stolar Mile je tokom godina svojim humanim delima pomogao mnogim porodica, a sada je podelio potresan apel. On je zamolio sve ljude dobre volje da pomognu porodici malog Ivana, dečaka koji boluje od dispaksije, teškog poremećaja koordinacije zbog čega je prikovan za krevet.

Foto: Stolar Mile

Ali, nije bolest najteže što ga je snašlo, njega i njegovu porodicu koja živi u trošnoj kući nedostojnoj života.

Stolar Mile obišao je porodicu koja se jedva bori za egzistenciju, dok Ivanov samohrani otac pokušava da zaradi koji dinar radeći na tuđim njivama.

– Ivana čuva baka dok mu je otac sezonski radnik koji u ovim kišnim danima ništa nije ni mogao raditi. Ivana je majka ostavila i to potpisala da ga se odriče kada mu je sa 4 meseca otkrivena dijagnoza dispraksija – napisao je Mile na svom Fejsbuk profilu.

Foto: Stolar Mile

Kako je naveo, Ivanu su neophodna neurološka kolica, jer ima samo improvizovana, koja su pravljena od običnih dečijih sa platformom za noge od žice za frižider.

– Ivan ima mnogo odela i zaista mu nije potrebno ali nema neurološka kolica za njega već samo ova koja su pravljena od običnih dečijih a platforma za noge od žice za frižider. Da, da…dobro ste pročitali. Hranu sme da jede samo blendiranu tj kašastu ali ni nje nema. Frižider je prazan – naveo je Mile.

– Potrebno je bukvalno sve od pelena broj 5, pomada, krema, sredstva za dezinfekciju. Hrana konzervirana i dugotrajna. Imaju frižider može i kvarljivija ali dok to stigne do njih bolje je ne rizikovati. Dragi prijatelji…Ovi ljudi i ovo dete su proveli zimu bez i jednog komada drveta da založe vatru. Bukvalno su se smrzavali – preneo je poznati humanitarac u svojoj objavi.

Da Vas podsetimo:  I dalje ne znamo koliko će nas koštati „Skok u budućnost“
Foto: Stolar Mile

Mile dodaje da je Ivanov deda koji isto živi sa njima teško pokretan posle dva infarkta i jednog šloga.

– Teška priča koju sam vam ovako pokušao pojasniti a ublažiti ne mogu ma koliko se trudio. Trenutni dugovi koje imaju su 15.000 za struju i 10.000 duga za hranu. Svako ko želi i može da pomogne na bilo koji način možete nam se javiti porukom u inbox stranice za dalji dogovor. Veliko Hvala unapred ma šta god odlučili jer i ja sam se ovih dana preispitivao radim li dovoljno i pomažem li dovoljno – iskreno je napisao stolar Mile.

On je svoju objavu završio potresnom rečenicom: „Jednoga dana staćemo svi pred Boga i Ja i Vi i Ivan i njegova majka. Kako si sejao tako ćeš i žnjeti…“

Svako ko želi da pomogne Ivanu i njegovoj porodici može se obratiti Miloradu Jurkoviću, na njegovom Fejsbuk profilu Stolar Mile.

IZVORluftika
PODELI
Prethodni tekst„Odlazi Vučiću“
Sledeći tekstGLUMCI

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime