Ivanović zadovoljan izborima

0
751

oliver-ivanovic--beta--s.-d.--ev_fKandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović rekao je sinoć da je zadovoljan rezultatima izbora i da je siguran da će ući u drugi krug.

„Mi smo zadovoljni rezultatima i naša procena je da imamo više od 1.500 glasova za koje smo dobili potvrdu, što znači da sigurno idemo u drugi krug, a ne znam da li sam i definitivno pobedio“, rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Dodao je da SDP insistira na brzim i preciznim rezultatima, kako bi se izbegle manipulacije. Prema njegovim rečima, na tri biračka centra u severnoj Kosovskoj
Mitrovici danas je glasalo 5.232 lica ili 22,4 odsto birača. Ivanović je, međutim, kazao da nije bilo potrebno nositi glasačke kutije u centar za prebrojavanje u Kosovu Polju, jer izbori „nikada bezbedniji“ nisu bili.

„Ovoliku koncentraciju vojne i policijske sile od 1999. godine ne pamtim. Mislim da su na delu političke igre za koje ne vidim motiv, niti uzrok i ono što je važno je da se CIK i OEBS moraju dogovoriti jer mi smo žrtve njihovog prepucavanja“, rekao je on.

Dodao je da rezultati prvog kruga izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici još nisu definitivni i biće poznati nakon što se dodaju i glasovi sa dva biračka mesta u naselju Bošnjačka mahala, tri u Suvom Dolu i jednog u Mikro naselju. Prema njegovim informacijama, glasanje je poništeno na šest biračkih mesta pa je kandidat za gradonačelnika Demokratske partije Kosova Agim Deva sa 1.180 pao na 580 glasova, a samostalni kandidat Adrijana Hodžić sa 460 na 189 glasova.

Ivanović je dodao i da ga brine pokušaj manipulacije uslovnim glasovima kojih je oko 1.000. Prema njegovim rečima prvi preliminarni rezultati se mogu očekivati oko ponoći, a precizniji sutra ujutu.

Da Vas podsetimo:  Svi ljudi sveta moraju da ustanu i sruše ovaj loš sistem!

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je rekla da je shodno zakonskim ovlašćenjima i na osnovu predloga OEBS, Komisija odlučila da se brojanje glasova izvrši u Centru za brojanje i rezultate izbora u Kosovu Polju, a ne u Mitrovici.

Izbori u severnoj Kosovskoj Mitrovici ponovljeni su juče u tri biračka centra gde je pravo glasa imalo oko 23.000 birača jer su 3. novembra nepoznati napadači razbili kutije sa glasovima.

Izvor: Vesti

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime