Ivica Dačić psovao novinare!

0
1524

Bruka i sramota od ministra inostranih poslova, Ivica Dačić, ispsovao je novinare dnevnog lista “Kurir” kada su od njega zatražili izjavu povodom jednog članka. Dačić je opsovao i ministra unutrašnjih poslova, Nebojšu Stefanovića.

35-ivica-dacic

Dolaskom Ivice Dačića na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova, srpska diplomatija poprimila je oblike primitivizna kakvi se retko viđaju.

Pored činjenice da ne zna ni reč engleskog jezika, Ivica Dačić se ne ustručava da pokaže svoje potkovano i utemeljno znanje prostačkog srpskog jezika.

Tako je “šef srpske diplomatije” izvređao i ispsovao novinare dnevnog lista “Kurir” kada su zatražili od njega da prokomentariše zašto je Miloševićev orden vredan više od 150.000 evra čuvan u sefu ministra unutrašnjih poslova, a ne u trezoru Narodne banke.

– Je l’ znaš da se priča da će naprednjaci da vas ugase do Nove godine?! Ko će onda da vam ostane? Da li znaš kakve sam ja sve napade zbog vas trpeo! Došao sam vam na proslavu rođendana, nije vam bio niko od naprednjaka, a vi im uporno idete niz dlaku.

– Znaš kakve sam packe posle trpeo od Vučića!

– Je l’ vam tu priču za orden dao Nebojša Stefanović?! Sad ću da ga zovem da mu se naj**em majke! Što mi ovo radite, čime sam to zaslužio? Sad vam je Nebojša super?! Ma j***m vas sve!

Dačić se posle izliva primitivizma izvinio novinarima tog lista.

– Reagovao sam primitivno, čime sam pokazao svoje slabosti i mane. U strašnoj vremenskoj stisci pred moj govor u Salcburgu, opterećen ličnim, porodičnim tragičnim događajem, pogrešno informisan o motivima teksta, napravio sam grešku. Ljudski je grešiti, ali je ljudski i izviniti se, napisao je Dačić u izvinjenju.

Za ovakve ispade u javnosti snose se teške posledice, a naročito kada je reč o osobama koje se bave diplomatijom, ne uzgojem stoke, već diplomatijom.

Da Vas podsetimo:  Saopštenje

Činjenica je da Dačiću nikako ne stoji funkcija ministra inostranih poslova jer u njemu ključaju zaostavštine primitivizma iz devedesetih godina. Međutim, sva odgovornost nije samo na Dačiću. Odgovornost sa njim deli i čovek koji ga je na tu funkciju i postavio.

IZVOR: Teleprompter.rs / Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime