Iz medija 14. septembar 2013.

0
559

betina-nelen-1379096078-365773Betina Nelen na funkciju dolazi na predlog nemačke vlade, koja će je i plaćati

BEOGRAD – Pomoć Nemačke u borbi protiv korupcije.
Betina Nelen, koja će u kabinetu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića biti zadužena za borbu protiv korupcije i pranja novca, posetila je Beograd i s vicepremijerom razgovarala o detaljima angažovanja.

– Dogovor je da počne s radom od 1. decembra. Betina Nelen, inače, na ovu funkciju dolazi na predlog nemačke vlade, koja će je i plaćati. Ona dolazi kao ekspertska pomoć koja je još prošle godine ugovorena u saradnji Vučića i Dirka Nibela, nemačkog ministra za ekonomiju i razvoj – kaže izvor Kurira iz Vlade.

Nelenova ima 11 godina iskustva u borbi protiv korupcije i pranja novca, a od 2011. obavljala je funkciju savetnika za kontrolu usklađenosti poslovanja u KLB banci u Luksemburgu.

Izvor: http://www.kurir-info.rs


Nikolić: Srbija na dobrom putu, ovo je odlučujuća godina

„Pokrenuli smo mnogo za godinu dana, ovo su odlučujući meseci koji su pred nama i odlučujuća godina i ja vas moliim za još malo strpljenja jer će ovo da rezultira boljim životom za nas i našu decu“, rekao je Nikolić

BLACE – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je Srbija na dobrom putu, da je ovo odlučujuća godina i da građani uskoro mogu očekivati bolji život.

„Pokrenuli smo mnogo za godinu dana, ovo su odlučujući meseci koji su pred nama i odlučujuća godina i ja vas moliim za još malo strpljenja jer će ovo da rezultira boljim životom za nas i našu decu“, rekao je Nikolić u selu Grgure kraj Blaca, gde je održana kulturno-privredna manifestacija Selo slavi šljivu“.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su i ambasadori Agentine, Australije, Francuske, Rusije, Koreje, Pakistana, SAD.

Da Vas podsetimo:  Medijska koalicija “jednog ministra” u zgradi “Novosti”?

„Srbija jeste na dobrom putu i prisustvo ovih ambasdora je dobar znak“.

Govoreći o boljem životu građana, Nikolić je kazao da danas u svetu kada kažete da ste iz Srbije oseća se da nas već drugačije gledajlu.

Izvor: http://www.kurir-info.rs


Rakete umesto cevi

Carinici u Rijeci zaplenili naoružanje koje je navodno stiglo iz Srbije. Hrvati spekulišu da je oružje iz Kragujevca za Abu Dabi ili Sudan.

ČIJE je oružje zaplenjeno pre nekoliko dana u riječkoj luci i kome je namenjeno, pokazaće istraga u koju se u petak uključilo i hrvatsko Ministarstvo odbrane. U riječkoj carinarnici „Novostima“ je potvrđeno da je zadržano više kontejnera punih sofisticiranog oružja iz Srbije.

Kako se nezvanično saznaje, u deklaraciji je pisalo da su u kontejnerima obične cevi, a zatečeni su raketni sistemi ruske proizvodnje S-8, kao i protivavionske rakete vazduh-vazduh i rakete za višecevne raketne bacače kalibra 122 milimetra, kao i određena količina raketnog goriva. Municija otkrivena u kontejnerima, kojih je bilo i do deset, bila je rastavljena u delovima i bez bojevih glava.

Prema nezvaničnim informacijama iz Hrvatske, postoje nagoveštaji da je oružje krenulo iz kragujevačke „Zastave“, da je trebalo da stigne u Abu Dabi, spekuliše se i sa Sudanom, koji je pod embargom UN za uvoz oružja.

Carinarnica Rijeka nije otkrila ko stoji iza pošiljke iz Srbije, a u Hrvatskoj se širila priča da je u pitanju trgovac oružjem iz Srbije Slobodan Tešić. Ovu informaciju, međutim, demantovali su u fabrici u Kragujevcu.

– „Zastava oružje“ nema nikakve veze sa zaplenom u Rijeci – rekao je u petak za „Novosti“ direktor ove fabrike Rade Gromović. – Naše oružje se izvozi isključivo po zvaničnim carinskim procedurama i u skladu sa zakonom. Nemamo potrebe da ga šaljemo preko hrvatskih luka.

Da Vas podsetimo:  Medijska koalicija “jednog ministra” u zgradi “Novosti”?

Izvor: http://www.novosti.rs


Knin: Srušen spomenik žrtvama Oluje

Knin — U noći između četvrtka i petka u selu Golubiću, kod Knina, porušen je jedan od retkih spomenika Srbima stradalim u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“.

Udruženje porodica nestalih i poginulih lica „Suza“ ogorčeno je zbog rušenja jednog od retkih spomenika Srbima stradalim u „Oluji“ i drugim ratnim sukobima na području Kninske krajine.

Spomenik je podignut 2011. godine u porti Crkve Svetog arhiđakona Stefana, koja je prošle godine obeležila 550 godina postojanja, saopštilo je danas to Udruženje.

Spomen-ploču sa krstom i natpisom „Sećanje na Golubićane stradale u ratovima“ podigli su meštani Golubića, a na inicijativu Udruženja porodica nestalih Srba iz hrvatskog udruženja „Suza“.

„Iako su predstavnici porodica žrtava u Golubiću pod pritiscima braniteljskih udruženja, u dogovoru sa lokalnom vlašću prihvatili izmenu prvobitnog spomen-obeležja na kojem su se nalazila imena i prezimena 34 ubijena meštanina i postavili novu ploču sa novim tekstom, ni to nije moglo opstati“, navode u Udruženju „Suza“.

Izvor: http://www.b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime