IZAŠAO JE IZ FRIŽIDERA. STVARNO. DA LI VAM SE KONAČNO SMUČILO?

3
284

PIŠE: Aleksandar BEĆIĆ

Petnaest dana pre kraja predizborne kampanje dobili smo i to čudo: Veliki Vođa je zaista izašao iz frižidera. Ovaj put u spotu koji su osmislili marketinški magovi okupljeni oko štaba Srpske napredne stranke.

Ne, ne šalim se. Zaista je izašao iz frižidera. Preplašio je trudnicu. Ideja (ko god je pisao scenario) je prilično debilna (mada ne isključujem mogućnost da je ova i ovakva alergijska reakcija kod mene posledica preosetljivosti na lopovluk tandema Vučić i svih okupljenih oko njega). I neću je puštati ovde – ionako će uskoro postati viralan (ako već nije).

Ovo je, ako se ne varam, šesti spot u kom se pojavljuje Gospodar Svega Postojećeg u ovoj zemlji. Mada se za sada “primio” samo onaj sa semaforom. Valjda zato što kao nacija volimo fudbal.

Lično očekujem da targetira još “bake i deke” pa da završi sa ciljnom publikom.

Da li ste svesni da je do ovog trenutka SNS za kreiranje i emitovanje reklama po radio i televizijskim stanicama potrošio više od milion evra (što je, inače, vrlo, vrlo konzervativna procena)?

Da li ste svesni da na bilbordima u Srbiji jednostavno ne možete da vidite nikoga osim članova SNS? Njihova lica vam se smeše, a u isto vreme sanjarski pogled u daljinu krije zabrinutost za budućnost… Prvoklasna patetika.

Da li ste svesni da samo oni (dobro, i SPS) imaju pare da prave kampanju u ovom trenutku?

Da li ste svesni da samo vi (i niko drugi) može da kazni ovo i ovakvo bahaćenje i iživljavanje nad našim bićima?

I nemojte da pišete kako ovo nije prava opozicija. Nemojte da komentarišete kako nemate za koga da glasate. Nemojte pričati kako su svi isti. Kako nećete da ustane Kurta kako bi seo Murta. Nemojte da mi pričate kako ništa od vas ne zavisi. Da se na izborima ništa ne rešava nego na ulici.

Da Vas podsetimo:  Srbija pre nego što se odluči između Istoka i Zapada mora da pospremi svoje dvorište

Sva ta (i mnoga druga) botovska objašnjenja kako je glasanje suvišna stvar služe samo da bi anestezirala ovo metastazirano društvo.

Zato vam predlažem da bude najefikasniji lek za metastazu:

Kompletna opozicija okrenuta je gerilskom načinu ratovanja protiv ove i ovakve vlasti i mora da pretvori taktiku “udri i beži” mnogo delotvornijom i agresivnijom nego u ovom trenutku.

Vi ne morate da radite to. Sve što treba je da izađete. Trećeg. Ujutro. Preko dana. Uveče. Da izađete, prošetate do biračkog mesta i glasate. Za onoga koga podržavate. Za onoga koga mislite da može da promeni ovu zemlju na bolje. Za one koji mogu da oteraju bandu koja deset godina rasprodaje državu. Glasajte za onoga za koga znate da ćete moći da smenite već na sledećim izborima (redovnim ili vanrednim) ako ne bude radio svoj posao kako valja.

I još jednom: nemojte ni pokušavati da mi objašnjavate kako su svi isti.

Nisu. Ako (se pravite da) to ne vidite, onda nismo na istoj strani. I vreme je da se brišemo. Ne samo iz virutelnih, nego i iz stvarnih života.

http://kolumnista.com/

3 KOMENTARA

  1. Da, da smucilo mi se. Povraca mi se kada vidim ovoliko ogavnosti i otvratnosti. Covek bez morala, nedolicnog ponasanja i laznih obecanja . Nadam se samo da ce se agonija u kojoj zivimo zavrsiti 3. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime