Izbor prosvetnog inspektora

0
1369

030115-dok-nas-660x330Na raspisanom konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za radno mesto republičkog prosvetnog inspektora za Školsku upravu Zaječar, septembra 2015. godine doneto je rešenje da se prima Tanja Jovanović, diplomirani ekonomista, trenutni direktor predškolske ustanove „Đulići“ u Zaječaru. Trojica kandidata uložila su prigovor i poništila rešenje kojim se Tanja Jovanović prima na to mesto. O ovom slučaju smo naše čitaoce već izveštavali ovde.

Na osnovu zvaničnih informacija Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja decembra 2015. godine donosi novo rešenje da se na radno mesto republičkog prosvetnog inspektora za Školsku upravu Zaječar prima Ivana Stefanović, diplomirani pravnik, trenutno zaposlena kao sekretar u osnovnoj školi „Vladislav Petković Dis“ u Grljanu. Sekretar škole je poznato lice, koje je podržavalo nezakonitosti rada direktora škole u kojoj radi.

Ostaje nejasno i nelogično kako i na osnovu koji relevantnih činjenica i kriterijuma je izvršen izbor kandidata, kada kandidat Ivana Stefanović nije uložila žalbu, nego je bila zadovoljna i saglasna izborom kandidata Tanje Jovanović. Da li takav kandidat koji je „ćutanjem“ podržavao prvobitni nezakonit izbor zaslužio da dobije mesto inspektora? Šta se može očekivati u radu ovog inspektora?

Na osnovu informacija koje smo dobili od strane advokatske službe i u ovom slučaju izbor je nazakonit.

Da li se neko iz Ministarstva igra pokušajima, odnosno da li lokalni politički moćnici pokušavaju da postave svoje „favorite“ ostaje da se vidi.

Koje su to prednosti, kvaliteti i kvalifikacije koje je imenovani kandidat Ivana Stefanović imala u odnosu na ostale kandidate učesnike konkursa nismo mogli da saznamo!

030115-dokument

zajecaronline.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime