Izbori se bliže, a podrška SNS-u pada

0
825

Reformisticka-strankaPočetkom marta biće raspisani izbori; redovni lokalni i pokrajinski a vanredni parlamentarni. Očekuje se prljava predizborna kampanja. Ali zar ta kampanja nije prisutna tokom proteklih skoro 4 godine? Ja mislim da jeste.

Mislim da je SNS sa gosp. Aleksandrom Vučićem tu kampanju vrlo uspešno započeo odmah nakon pobede na izborima 2012. godine i ta kampanja nije prestajala.

A započeli su je upornim lansiranjem teze da je sve što je pre njih rađeno pogrešno i nezakonito, da je prethodna vlast sve upropastila, da je prethodna vlast sve pokrala, da su svi oni lopovi, da su svi oni kriminalci… a tu priču poentirali hapšenjem Miškoviča i ne samo Miškovića. Nastavili su sa hapšenjem po celoj Srbiji i to uglavnom viđenijih ljudi, vrlo često bez razloga. Narvno, građani su poverovali u iskrene namere nove vlasti i rejting gosp.Vučića i njegove stranke je porastao na preko 50% biračkog tela.

Kampanju je uspešno nastavio gosp. Vučić i svakog dana nas je preko TV obaveštavao o vanseriskim uspesima vlade Srbije, o boljem životu, o stranim investicijama, o otvaranjima novih radnih mesta, o smanjenju nezaposlenosti, o finansiskoj konsolidaciji, o ekonomskom oporavku zemlje, o prijateljima širom cele planete, o napretku Srbije u reformama i ekonomiji zbog kojih nam se ceo svet divi…

Da gledam svakodnevno TV, sigurno bi glasao SNS i gosp. Vučića. Zbog toga i razumem jedan broj njegovih pristalica koji se nekako snalaze u ovim vremenima a redovno gledaju TV. Drugu grupaciju njegovih pristalica ne razumem. Ta grupa, za neke sitne, jednokratne, politikantske privilegije ptihvata sve politikantske obmane. Treću grupu njegovih pristalica ne razumem, ali oni bar imaju velike materijalne koristi od ove vlasti. To je manja grupa u neposrednom okruženju gosp. Vučića.

Ali lažna obećanja su kratkog veka.

Da Vas podsetimo:  MAJKA VIOLETA SREMAC ŠOKIRALA SRBIJU: REKLI SU MI DA MI JE PETO DETE VIŠAK!

Smanjene su plate i penzije, Kriminal i korupcija cvetaju. Sve je više gladnih i siromašnih. Partijsko zapošljavanje bezprekorno funkcioniše. Kadroviranje nikad gore. Zaduženost države nikada veće. Evidentan ulazak u predvorje NATO pakta.

Ogromna većina građana je shvatila da se od lažnih obećanja ne živi. Zato rejting SNS-u pada.

Milan-Višnjić1-160x160

prof. dr Milan Višnjić

(Reformistička stranka)

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime