Izbori: šta bi bilo kad bi bilo

2
1040

14034552Više od polovine građana Srbije podržava odnos države prema izbeglicama sa Bliskog istoka, a 27 odsto smatra da treba podići ograde poput Mađarske, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje javnog mnjenja agencije Faktor plus.

Na konferenciji za novinare rečeno je da je istraživanje pokazalo da 56 odsto građana smatra da država treba da zaštiti građane Srbije, toleriše izbeglice i prepusti da se sami snađu u skladu sa svojim mogućnostima, dok 27 odsto smatra da bi granicu trebalo zatvoriti zbog povećanog priliva izbeglica sa Bliskog istoka.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić ocenio je:

„Vlada Srbije dobila je vetar u leđa kada je u pitanju politika vezana za migrante i odnos prema Hrvatskoj“.

Analitičar Dejan Vuk Stanković je dodao da je migrantska kriza doprinela političkoj homogenizaciji građanstva, koje je, prema njegovim rečima, dalo podršku ključnim političkim akterima, pre svega premijeru Aleksandru Vučiću.

„Premijer Vučić ima poverenje 56 odsto građana koje je veće od onog kojeg građani imaju u stranku koju vodi, što pokazuje da rejting Srpske napredne stranke zavisi od njegove političke umešnosti“, rekao je Stanković.

Na pitanje da li bi izašli na izbore – ako bi bili održani u nedelju – potvrdno je odgovorilo 51 odsto. Najviše glasova osvojio bi SNS 51,5 odsto, zatim Socijalistička partija Srbije 8,8 odsto, Demokratska stranka sedam odsto i i Srpska radikalna stranka šest odsto.

Prema istraživanju, DSS bi dobio tri odsto glasova a pokret Dveri 3,1 odsto, što bi, prema rečima Stankovića, značilo da bi i te stranke ušle u parlament ukoliko bi na izbore išli u koaliciji.

Istraživanje je obavljeno od 25. do 30. septembra telefonskom anketom na uzorku od 1.150 ljudi.

Da Vas podsetimo:  Sve nam se čini da nas predsednik Vučić "gasira"?

Beta

2 KOMENTARA

  1. kakve laži! Svi misleći Srbi apsolutno su protiv najezde muslimana iz zemalja trećeg sveta u Srbiju i preko Srbije i apsolutno protiv sporazuma o readmisiji kojim bi se isti vraćali u Srbiju. Svi misleći Srbi su zgroženi brutalnom antinacionalnom politikom ovih eu – uzurpatora!

  2. „Vlada Srbije dobila je vetar u leđa…..“ na osnovu telefonskog istraživanja.Zvali su one sa članskom kartom SNS , Albance, ili pričali izmedju sebe ( što znam da rade, okrenu kao vaš broj,kad se javie na telefon vas isključe i snimaju anketu izmedju zaposlenih) Ne verujem u verodostojnost ovog istraživanja. Čak ni obrnuti procenti mi nisu logični.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime