Izbori u Srbiji kao matrica iz rijalitija

0
864

Sve su prilike da je za Balkan pripremljeno nekoliko scenarija, prepunih bezbednosnih pretnji. Ciljevi su skriveni, a u toj funkciji su nekonzistentne izjave i potezi političkih lidera, kako pozicije tako i opozicije. Mediji su potpuno instrumentalizovani. Dizajniraju se članci u kojima se o političkim protivnicima govori na neodmeren, pogrdan način.

aleksandar-vucic-sarajevski-aerodrom-700x459
Vučić u Sarajevu

Oponenti se bez ikakvih dokaza razapinju na stub srama. Istina postaje laž, a laž se predstavlja kao jedina istina. U upotrebi je prastara metoda specijalnog rata, koja još od biblijskih vremena daje rezultat. Dok je Mojsije osvajao Hanan pobede je postizao zahvaljujući insajderima i informacijama koje je dobijao. Aleksandar Makedonski bio je savršen u korišćenju ove metode. Ona se naveliko danas koristi protiv Srba. Srbi su određeni za gubitnike, Srbiji ne dopuštaju da postane bitan faktor jer su Srbi „mali Rusi“, što je neoprostivo. Stoga se protiv Srbije u cilju njene disolucije vode dubinske obaveštajne operacije. Vojvodina, Raška oblast i jug Srbije su na najvećem udaru. Za neokone je operacija Srbija postala prioritet.

Pomenutu operaciju sprovode korporativne obaveštajne službe, njihovi agenti su aktivni kao poslovni ljudi koji nude investicije, ali u operaciju su uključene i Zapadne vlade. One kontrolišu medije u Srbiji, ne samo one koji slove kao opozicioni i prozapadni, već i druge, navodno patriotske dnevne listove, elektronske medije i portale. Analiza tekstova, njihovih naslova, sadržaja i dizajna bilo kog Petrausovog medija ili onog u kojem većinski udeo ima Špigl, ukazuje da su majstorski izbalansirani. U njima se Vučić dozirano kritikuje, ali je to predstava za mase, prevara. Opozicija se napada plasiranjem bezvrednih, ličnih informacija. Stvara se privid da je Vučić patriota koji je isposlovao ruske migove za Srbiju. Navodni patriotski mediji rade vrlo opasnu stvar – prizivaju NATO da ovlada Balkanom zbog ruske pretnje i da što pre uđe u Bosnu i Hercegovinu, Vojvodinu, Rašku i Crnu Goru. Pompa o oružju koje je Vučić dobio od Rusa može pre u Srbiju da dovede NATO nego migove koji su još u Rusiji. Hrvatska pokazuje svoj navodni strah od ruskog oružja u susedstvu, kao što to rade i baltičke zemlje, a Vučić je sporazum sa NATO verifikovao u meri od 90%. Koliki je BDP u Srbiji, ali na osnovu pokazatelja iz realnog sektora, velika je tajna. Nepoznanica je i čijim novcem se gradi Beograd na vodi.

Da Vas podsetimo:  Sa ovim cenama i platama nemoguće je preživeti

Vučić je u strahu da će izgubiti izbore. Molio je Stoltenberga da smiri Tačija u pogledu formiranja vojske Kosova dok ne prođu izbori. Zauzvrat je obećao dve stvari: priznanje Kosova i da nikada neće legalizovati status ruske humanitarne baze u Nišu. Uplašivši se izbornog poraza, a čemu bi formiranje vojske Kosova moglo doprineti, Vučić se čak setio Rezolucije UN 1244. Od kada se Vučić počeo „brinuti“ za Republiku Srpsku, na predsednika Srpske Milorada Dodika počeli su napadi sa svih strana. Dodik je izložen neviđenom udaru, preti mu se optužnicom za kriminal, nalazi se na američkoj „crnoj listi“, a u osnovi su ga osudili za verbalni delikt. Sarajevo je dobilo signal da je Vučić njihov, odnosno na liniji Zapada, i da mu ne prave probleme.

Vučićev sastanak sa Merkelovom protekao je u znaku razgovora o Kosovu, do kojeg je Nemačkoj stalo mnogo više nego do Srbije. Nemačka vodi glavnu reč kad je Kosovo u pitanju, dok je Britancima to pravo dato u Makedoniji i BiH. Balkan je ponovo „bure baruta“. Dalji razvoj situacije zavisi od scenarija koji bude izabran. Balkan je, u suštini, eksperiment.

Šta reći o izborima u Srbiji? Sve je predstava za narod. Uočljiva je matrica iz rijaliti programa – na način blizak estradi opozicija je izabrala svoje kandidate za predsednika Srbije. Naredbodavac je naložio da se na izborima pojavi više opozicionih kandidata od kojih većina nema apsolutno nikakvih izgleda za drugi krug. Tako je Vučiću put za predsednički mandat prokrčen, jer njegov poraz ne želi ni Soroš, ni Trilaterala ni NATO. Uostalom, zašto bi? Naravno, Vučić nije upoznat sa celom pričom.

Pavel Bogdanov

www.fsksrb.ru

Da Vas podsetimo:  Najveći bunar Beograda – tajna stanice “Vukov spomenik”

_____

slika https://www.fokus.ba/vijesti/globus/predsjednicki-izbori-u-srbiji-ankete-najavljuju-trijumf-vucica-u-prvom-krugu/665096/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime