”Izborna reč”, emisija televizije Pink, otkriva sve!

Motku, sramotu, bezobrazluk i pristrasnost… koga i zbog koga?

4
1317

motkaU ekstra ubačenoj emisiji televizija Pink je večeras u 21:00 otkrila i mnogo toga što više ne može da se krije. Vođenje emisije, koja je tragično ali nedvosmisleno nosila ime ”Izborna reč” od voditeljke Gordane Uzelac je preuzeo urednik ”informera” Dragan Vučićević, koji je između ostalog i pitao ”šta je radila ruka Šutanovca u visini glave mladića”, onog mladića koji se zatrčao ka Šutanovcu dok im je on prilazio sa rukama na leđima, pobrkao je mnoge činjenice.

Lično nikada nisam bio simpatizer DS-a, ali jesam pobornik istine koja je primarna za mnoge odluke građana Srbije, ne samo na predstojećim izborima već u vremenu koje je pred njima posle. Čudi me da ni urednici Pinka ni urednik Informera nisu videli mnogo toga što su propustili i bili iznenađeni od onoga šta je rekla žena koja je prodavala jaja na mestu ”obračuna“).

Nedopustivo je tvrditi da DS montiranjem snimka (skraćenih 15 sekundi) pokušava da izazove haos u Srbiji, a ne reći ni reč o onome što smo videli na celom snimku (kako piše) koji je pušten na portalu ”Informera”. Da se mladić zaleteo ka Šutanovcu; da je imao razbijenu pivsku flašu u ruci i da se nekoliko minuta kasnije na snimku vidi i kako od grupe koja je bila nasuprot DS-ovcima, neko, nisam siguran da je to bio isti mladić, u ruci ima veliku letvu, ili kolac… Ključno je pitanje ”sta je kolac radio u rukama tog mladića” nego šta su ruke Šutanovca ”imale da rade u visini njegove glave”.

Nikola Janić
(ne kao izdavač portala www.koreni.rs već kao gledalac iz dijaspore)

4 KOMENTARA

  1. U stilu „Izborne reči“ je cela predizborna kampanja. Nikada prljavija i nikada primitivnija. Skidanje protivnikovih plakata i bilborda i ulične tuče u režiji SNS su, po meni, dobile kulminaciju obilaskom građana u njihovim domovima. Pre nekoliko dana, u poslepodnevnim časovima, na vratima su se pojavila dva kršna momka (preko sto kilograma žive vage i preko metar devedeset visine ) i vrlo samouvereno tražili da uđu kako bi za tri minuta porazgovarali i popunili nekakvu anketu. Promrmljali su i da su iz SNSa. Kada sam odbila „saradnju“ poimence su izdeklamovali ko je prijavljen na adresi… Da li su hteli da me zaplaše, da li će me izbrisati iz biračkog spisaka,da li će mi polomiti noge pre nego dođem do svog izbornog mesta? Svaki oblik pritiska i prinude je moguć kad su u pitanju Vučićevi sledbenici. Ne plašim se. Muka mi je od svega šta smo dozvolili, a još se više gadim činjenice da će neka gomila mojih sugrađana glasati za ove kabadahije. Ne znam kako ostali građani (Beograd je u pitanju) prihvataju ovakvu drskost ali za mene je to uznemiravanje, remećenje moje privatnosti i ograničavanje demokratskog prava da sama odlučujem o tome za koga ću da glasam. Užasno se stidim zbog toga što imamo primitivnu i kabadahijsku vlast koja nas ponižava, zaglupljuje i konstantno uništava.

  2. Kao i na skoro svim izborima, vlast nas uvek dovede u situaciju da znamo za koga nećemo da glasamo, to znači da se neće ništa ni da promeni. E moj narode, teško tebi dok se opametiš ode koža na batinu.

  3. Postovani gospodine Janicu, zar vam nije jasno da je Pink u slizbi SNS-a dno dana. Samo mi nije jasno kada ce to nas narod shvatiti? Moram da napomenem da ni ja nisam pristalica politike DS-a.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime