Izdaja? Evo, preuzimam odgovornost

1
957

Tan2017-2-2_191152768_4-620x330Slušao sam, iskreno da vam kažem, obraćanje Velikog Vođe sinoć iz Raške i nisam bio siguran da dobro čujem. Slušao sam ga i danas, čak nisam siguran da li je to bila repriza ili vanredno obraćanje iz Beograda: Ništa novo nije rekao. Samo sam se, vrlo iskreno, zapanjio jednom rečenicom: „Mi smo prihvatili sve što je od nas traženo“. Posle te rečenice, zaista sam očekivao da Veliki Vođa kaže „Evo, ja preuzimam odgovornost“. Ali, izneverio me ovaj put.

Odgovornost nije preuzeo. Kao što, zapravo, do sada ni jedan jedini put nije preuzeo odgovornost, otkako je došao na vlast. Sve je ostalo na pustim frazama i zamenama teza, u čemu je Veliki Vođa vrhunski majstor.

Znate, kad vam čovek koji se predstavlja da je predsednik vlade sa televizijskih ekrana saopšti „Mi smo prihvatili sve što je od nas traženo u Briselu“, pa još doda da je ublažio kada je odgovarao kako je bilo na „pregovorima“ u Briselu, meni se nameće samo jedno pitanje: A šta si ti to, rode, prihvatio?

Da je promašeni Boris Tadić 2008. godine izgovorio posle razgovora sa Angleom Merkel „Mi smo prihvatili sve što je od nas traženo“, pouzdano vam tvrdim da bi krv tekla u potocima vrlo brzo i da bi u roku od dva sata na ulicama Beograda bilo najmanje 50.000 razularenih demonstranata, koji bi uzvikivali „Spasi Srbiju i ubi’ se Borise“, dok bi jurišali na zgradu Predsedništva i zgradu vlade u Nemanjinoj. O Skupštini da ne govorimo.

Da je promašeni Boris Tadić 2008. godine prihvatio Ahtisarijev sporazum (koji je inače, obrađen u posebnoj analizi koju sam pisao na ovom portalu) ponekad imam utisak (mada možda i preterujem) da bi ga istog dana obesili na Terazijama. U svakom slučaju, apsolutno stojim da bi zbog toga u srpskoj prestonici bilo krvavih demonstracija opisanih u prethodnom pasusu.

Da Vas podsetimo:  Sotona i Milan Milenković objavili rat Novaku Đokoviću

Pre nešto više od 24 sata mnogo momaka koji žive u Severnoj Mitrovici je masovno objavljivalo statuse da je kod njih mirno i da je sve u redu, ali da ne razumeju spin Aleksandra Vučića. U isto vreme, Gospodar je „molio Srbe da ostanu mirni“. „Dragi“ naš „predsedniče“ vlade – mi smo mirni. Čekamo da jednom u životu doneseš poštenu odluku. Da stegneš muda i podneseš ostavku. A ako je nekome do ratovanja, predlažem ti da prvo mobilizuješ u svom virtuelnom ratu one tvoje specijalce koji su sa fantomkama rušili Savamalu. Ili one u crnim džipovima pod Paninom komandom, koji su narodu za izbore uterivali strah u kosti. A onda – trećepozivce: članstvo stranke. Nemoj slati žandarmeriju, policiju, vojsku. Ovi tvoji specijalci će to da odrade dok si rek’o keks.

Vuk Jeremić (šta god vi mislili o njemu kao o predsedničkom kandidatu) nepogrešivo je ocenio da se „Vučić i Tači ponašaju u ovom trenutku na potpuno isti način kao što su se ponašali Milošević i Tuđman kada su želeli da učvrste vlast za narednih deset godina“.

A sastanak u Briselu na koji je Gospodar otišao sa Tomom Bajčetinskim ide tome u prilog. Jer, za razliku od navodnog izležavanja Vučića dok smo pre nekoliko godina „pobeđivali u Briselu 5:0“, sada je Vučić morao da ode sa gola u koji je Hašim Tači zabijao pola sata loptu za loptom. Brisel više ne treba Vučića. Ne treba ga posle rečenice „Mi smo prihvatili sve što je od nas traženo“.

Prema najnovijim istraživanjima agencije Faktor Plus (a koga drugog), Veliki Vođa ima više od 55 odsto podrške onih koji bi izašli na izbore.

Kako da nema? Računi za struju su uvećani za 100 %, evro je otišao na 124, gorivo je prešlo 150 dinara, cene su otišle u majčinu, a plate ne mrdaju: Dakle, narod ga i dalje voli. Vlasnik džudo kluba u Vršcu otvoreno reketira roditelje u ime SNS i traži siguran glas. U Leskovcu se dele paketići za decu sa čokoladama i blokčićima SNS. U Mladenovcu se deli pomoć – opet – samo članovima SNS.

Da Vas podsetimo:  OD KADA JE POSAO NASIPANjA PUTA DOSPEO U RUKE MESNOG ODBORA NEKE STRANKE???

Kaže ono istraživanje da bi na izbore izašlo 50 odsto glasača. Ja se sada baš uzdam u onu drugu polovinu. I molim pristalice Jankovića i Jeremića da se ne zapišavaju i ne takmiče „čiji je veći“.

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

1 KOMENTAR

  1. šta reći osim baš tako al su ovi koje pominješ na kraju isti kao i prvi,za to ja neću na izbore da ne glasam uvek manje zlo dosta mi ih je svih.kada narod ne bi izašao na izbore dok mi koji smo stvarno opozicija komunistima ne stvorimo opozicionu stranku suprotnu ovim komunističkim,a sve ih je ista služba napravila onda ne bi toliko prošlo vremena do povratka srbije na pravi put,a ne u propast.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime