Izetbegović se ponaša kao pravi beg

0
766

Nabrojao zahtjeve Bošnjaka, a onda se vratio u etnički, gotovo čisto, Sarajevo

Bakir-Izetbegovic1-750x481

Dolazak Bakira Izetbegovića u Banjaluku i održavanje sjednice Predsjedništva SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske otvorilo je pitanje – šta je razlog takvog političkog poteza.

Političari u Srpskoj ocjenjuju: Izetbegović ima legitimno pravo da dođe u Narodnu skupštinu i govori o položaju Bošnjaka, ali neke od njih brine s predstavnicima koje političke partije se sastao i o čemu je razgovarano.

Zvaničnih informacija o tome još nema.

Lider SDA nabrojao je zahtjeve Bošnjaka, zaključio da su ugroženi, a onda se vratio u etnički, gotovo čisto, Sarajevo.

Slavodobitno ponašanje Bakira Izetbegovića u Banjaluci, kako je rekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, omogućeno je podrškom opozicionih partija iz Srpske

„Da nema ljudi iz SDS, to se ne bi dešavalo“, rekao je Dodik.

Spomenka Stevanović, šefica Kluba poslanika DNS-a u Parlamentu Srpske, kaže da je položaj Srba i Hrvata u Federaciji BiH mnogo lošiji po svim pitanjima nego položaj Bošnjaka u Srpskoj i da bi Izetbegović trebao i njima da se pozabavi.

Dok politička javnost spekuliše da li je lider SDA došao u Banjaluku zbog približavanja vladajućim strankama u Republici Srpskoj ili zbog pokazivanja mišića, u NDP-u kažu da Izetbegović prikuplja političke poene. PDP je ipak pravdao svoje partnere na BiH nivou.

„Svako ima pravo da održava sjednice gdje hoće“, ističe sekretar PDP-a Igor Crnadak.

Nakon što je Izetbegović juče rekao da će tražiti da se zabrani održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, Crnadak kaže da misli da te institucije ne rade dobro i dodaje da je „referendum za potrebe SNSD-a, a ne boljeg rada Suda i Tužilaštva i da PDP misli da referenduma neće ni biti“.

„Izetbegović nema politički kapacitet da to učini, jer bi to već uradio da može…“, ocjenio je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Da Vas podsetimo:  Posle "Oluje" pronašao porodicu

Podsjećamo i da je predsjednik Srpske rekao da Izetbegovićev dolazak u Narodnu skupštinu znači da je konačno prihvatio da se problemi građana Republike Srpske rješavaju u njenim institucijama.

http://iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime