Iživljavanje nad zaposlenim u Sportu: Mirković davi, Dmitrović okreće glavu

0
1001

Svi apeli i upozorenja da novi vlasnik dnevnog sportskog lista Sport vodi najstariji list na Balkanu u provaliju nisu popravili situaciju. Očigledno ohrabren izostankom odgovarajuće akcije nadležnih organa Saša Mirković rešio je Sportu još dublju raku da iskopa. A ponosni potpisnik ugovora kojim se zaposleni prepuštaju beskrupuloznom vlasniku, direktor Novosti, Ratko Dmitrović, ponovo okreće glavu.

sasa-m-op-660x330 foto: opozicionar.com
Saša Mirković

Zaposleni u Sportu upozorili su Beoton R doo da je aneks kojim se od novinara traži da dnevno ubacuju po 20 vesti i na sajt ne samo protivzakonit već je i novi vid mobinga. Umesto odgovora, novinari koji nisu na odmorima dobili su upozorenje pred otkaz. Nema sumnje da će i ostale isto da dočeka kad se vrate na posao.

Beskrupulozni vlasnik nije se zadržao na tome. Njega ne zanima što novinara nema dovoljno ni za normalno izlaženje Sporta, a kamoli za kvalitetno. Uz pomoć nezainteresovanog Ratka Dmitrovića nastavlja da krši sve zakone ove države. Od nedelje dnevni sportski list postaje političko oruđe Saše Mirkovića. Bivši menadžer, neuspešni političar i učesnik estradnih nebrojenih afera osim reklame svoje nenapisane knjige, kreće i sa političkom kolumnom u sportu. Uprkos zakonu o informisanju da pet godina ne sme da se menja namena list.

Za ovih nepunih godinu dana koliko se na sporan način, uz pomoć Dmitrovića dokopao Sporta, Mirković je gazio prava zaposlenih, a sad i čitalaca Sporta.

Da ne haje na moralne norme, to su se zaposleni u Sportu nebrojeno puta uverili. Ali, ne obazire se ni na upozorenja inspekcije rada. Zaposleni ne mogu da overe zdravstvene knjižice jer Mirković osim zarada i prevoza ne uplaćuje ni doprinose.

Svaki pokušaj da dođu do svog teško zarađenog novca, završava se Mirkovićevom omiljenom replikom: Hoćete moje dete da ostavite bez hleba?!

Da Vas podsetimo:  Simo Spasić novinaru “Južnih vesti” - "vas treba na kolac, krivo mi je što vama neko od porodice nije ubijen

Naša deca ne moraju da jedu. Ne moraju ni da se leče. Kao ni mi.

Redakcija Sporta /opozicionar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime