Izjava nad izjavama

3
1618
Foto: printskrin Youtube

Svi smo videli, u okviru prvomajskog praznika, obesnog mladića, kako negde u Topčideru zamahuje sekirom i seče podebelo drvo, tek prolistalo. Treba mu, da zapali vatru za svoj roštilј. Nije poneo ćumur, nego sekiru. Gledaju ga drugari a gledaju ga i začuđeni izletnici.u njegovoj blizini. Gleda ga i kamera, nekog začuđenog izletnika. Nema niko petlјu, da ga spreči ili opomene, da ne čini ovo nedelo. Ko to sme, kada ovaj razgolićeni omladinac zamahuje ogromnom sekirom.

Ali, ne gleda ga policajac, na žalost, jer da ga je gledao, bio bi sprečen, priveden i verovatno osuđen.

Baš tako i izjavi uniformisani policajac, koga je povodom ovog događaja intervjuisao novinar TV. Od reči do reči, ovako reče dežurni potparol policije. „Ne možemo ga uhapsiti, jer nismo bili prisutni. Da smo bili na licu mesta, mi bi ga priveli u policisku stanicu“.

Šta to znači poštovani čitaoci? Lako se može odgovoriti, stvarajući u glavi sliku, kako obesni „drvoseča“ seče dragoceno drvo ispred dežurnog policajca, a ovaj prilazi mladiću i preduzima odgovarajuće zakonske mere.

Ovako, kako reče potparol, secite slobodno, kraducajte, udarajte oko sebe, derite se i psujte, do mile volјe—ne gleda vas policajac! Čak i ako vas zabeleži slučajna kamera,  nema veze, jer nema policije.

Ne treba kritikovati policiju i njima se neki put omakne.

Mišo M. Mladenović, akad. slikar

Beograd

 

3 KOMENTARA

  1. Baš državni problem,možda čak i evropski.E vajni slikaru,kako se ne seti da napišeš koju o sveopštem zlu u ovoj svakodnevnoj kriminalnoj stvarnosti.Pored svakodnevnog sveopšteg zla,tebi je glavni problem što je neki posekao neko drvo.Kako se ne seti da pišeš o ovoj propasti iz koje pobegoše mladi Srbi bežeći od ove sveopšte propasti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime