IZVRŠITELJI LEŠINARI: “Zaplenili mi penziju da bi izvršitelj sebi isplatio nagradu”

1
2005

Jednoj Novosađanki privatni izvršitelji zaplenili su pola penzije, iako je platila dug koji je imala prema JKP “Informatika”. 

dru-sudski-izvrsiteljiRedakciji Teleprompter.rs javila se jedna Novosađanka koja kaže da su joj privatni izvršitelji zaplenili pola penzije, iako je platila kompletan iznos dugovanja za komunalije koji je imala prema JKP “Informatika”.

– Digla sam kredit kako bih platila dug koji sam imala prema “Informatici”. Iznenadila sam se kada sam videla da mi je stiglo obaveštenje o plenidbi penzije posle izmirenja duga. Pitala sam se zašto, pa sam pročitala zbog čega mi plene pola penzije. Ostala sam u šoku, kaže jedna razočarana Novosađanka koja je zahtevala da ostane anonimna.

izvestajU rešenju piše da je dužnik izmirio obaveze prema JKP “Informatika”, ali ne i prema izvršitelju. U obrazloženju se dodaje da je dužnik u obavezi da plati 20.220 dinara na ime troškova izvršnog postupka:

6.000 dinara – sastav Predloga za izvršenje od strane punomoćnika izvršnog poverioca

3.600 dinara – priprema i vođenje predmeta i donošenje Zaključka o dozvoli izvršenja

1.080 dinara – dostava pismena izvršnom poveriocu i izvršnom dužniku

1.800 dinara – sastavljanje i dostavljanje zahteva MUP-u radi provere podataka o adresi prebivališta (izvršitelj je znao tačnu adresu dužnika)

1.800 dinara – sastavljanje i dostavljanje dopisa CROSO za pribavljanja podataka o penziji

1.800 dinara – sastavljanje i dostava ovog Zaključka

1.440 dinara – nadzor nad obročnim izvršenjem obaveze

– 2.700 dinara – nagrada za uspešno sprovođenje izvršenja

izvestaj1

– Prosto ne mogu da verujem da mi izvršitelji plene deo penzije kako bi sebi isplatili nagradu za uspešno sprovođenje postupka. Drugo, izvršitelj uopšte nije morao MUP-u da šalje zahtev zbog moje adrese jer je adresu već imao. Ja sada od svoje male i smanjena penzija mora da isplaćujem nečije nagrade. Sramota, kaže ogorčena Novosađanka za Teleprompter.rs

Da Vas podsetimo:  Isplivali snimci NASILJA nad radnicima u Linglongu, usledio ŠTRAJK

teleprompter.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime