Izvuče se Bler: ostade bez robijaške kugle

0
1308

Toni BlerIzvuče se Bler. A bio sam se zabrinuo da dosledni Vučić bivšem britanskom premijeru odmah na aerodromu ne okači robijašku kuglu koja mu sleduje sa kamaradima Klintonom i Olbrajtovom, čini mi se i Šrederom i još ponekim, zbog bombardovanja Srbije. Ko se ne seća, ovdašnji je crveno-crni sud odmah posle potpisivanja Kumanosvskog sporazuma presudio ovim neprijateljima naroda i države. Valjda se zato na snimcima razgovora Vučića i Blera vidi neka nelagoda, skoro da je neprijatno i jednom i drugom. A i Bler je nekako došao tiho i iznenada, skoro kao ilegalno. Priznajem, mnogo je razloga za neprijatnost.

Gledao sam opet tu knjigu čija se druga i treća strana kao najzanimljivije vrte na inernetu: „Engleski pederski isprdak Toni Bler“ i zaokruženo ime recenzenta Aleksandra Vučića. Toni Bler je pretpostavljam ostao isti, ali promenio se recenzent. Vučić više ne čita dr Šešelja, sada čita dr Stefanovića. E sad, šta će o tome imati da saopšti autor knjige dr Vojislav Šešelj kad se uskoro, odnosno, ako se uskoro vrati u Srbiju, tek ćemo gledati.

I inače je povratak Šešelja omiljena kafanska tema. „Jebaće im majku!“, „Razbucaće sve, i ove i žute“, „Kad on progovori, Nikolić i Vučić će zauvek zaćutati“ i sve tako i sve slično. Ne verujem ni u jednu od pobrojanih mogućnosti, mada i ne sumnjam da će lider Srpske radikalne stranke probati po starom receptu. Verovatno nije 11 godina trpeo šta je pretrpeo da bi po povratku kući, u Beograd, zaćutao. Ali pitanje je ko će ga čuti.

Sve mi se čini da će, ako se ne odluči za cupkanje unučića u krilu, silom prilika bititoni-bler nateran na neku vrstu poluilegalne borbe, da će pajati po margini političkog i medijskog spektra. Može biti da on o svojim nekadašnjim saradnicima Nikoliću i Vučiću ima još ponešto golicavo da ispriča, ali ne verujem da je takvog zajednički flekanog veša ostalo još mnogo sakrivenog. I na kraju koga se to uopšte tiče? Jer, ovdašnji su birači pokazali da nema tog političkog ili moralnog lupinga koji nisu spremni da oproste. I ne samo da oproste nego na biralištima i nagrade.

Da Vas podsetimo:  Teniski centar Novak nalazi se u neposrednoj blizini Kalemegdanske tvrđave i Spomenika braniocima Beograda, uz trasu Linijskog parka koji bi trebalo da spoji Brankov i Pančevački most.

Zato su za ovdašnji politički život i kakvo takvo javno opismenjavanje važne osobe poput Dane Popović. Recimo naprednjake i njihove doktorande čim zinu treba pitati „A Dana Popović?“ Žena ih zove jednog po jednog, prvo junošu Stefanovića, a zatim i Mijata Damjanovića koji je odobrio Stefanovićev doktorat, na TV duel. Ovi ćute, što se ima tumačiti, kao da ne smeju i da ne znaju. Sa stanovišta aposlutne vlasti kojoj teže, ne zna se šta je gore.

Lepo im žena kaže da dođu i da pred milionskim TV auditorijumom objasne „kako izgleda multipla multivarijantna regresiona analiza sa strane 11 Stefanovićevog doktorata“.

Ma šta to značilo, ali računam, da znaju, došli bi. Recimo, Šešelj bi se spremio i došao. Ali drugo je Šešelj. Njegov doktorat nikad nije bio upitan.

Stojan Drčelić


dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime