Jahanje na metli Marine Abramović

2
6542

Već u samom naslovu našao sam se u dilemi da li da napišem „letenje na metli“ ili „jahanje na metli“, pa sam se ipak odlučio za jahanje jer vještice nikad nisu letjele, premda su pod uticajem haluciogena imale osjećaj da lete. Koji haluciogen je mazan po drškama metala na kojima su vještice jahale ne znam pouzdano, ali sam čuo da je korišćen sok biljke manadragore, a koliko je on haluciogen nije mi poznato, premada mi jeste logično da je haluciogen, bilo koji, ulazio u tijelo kroz vlažnu vulvu na koju je prislonjena drška metle.

2016-12-31_063502Ne, vještice nisu morale da skidaju gaće prije nego što su pojahale na metlama jer gaće još nisu bile u upotrebi početkom sedamnaestog vijeka kada je zabilježen porast vještica ili barem kada su počeli procesi protiv vještica. Mada vjerujem da među tim ženama bilo onih koji su se bavile crnom magijom, siguran sam da je većina njih bilo nedužno, a da ni one koje su se bavile crno magijom nisu zaslužile da završe na lomači.

Bilo kako bilo, počinjen je ogroman kolektivni zločin nad ženama, naročito nad nesrećnicama koje su bile crvenokose i za to niko normalan ne može da nađe opravdanje, pa sve da su prodavale dušu đavolu kako su tužioci tvrdili jer duša je bila njihova i mogle su da rade sa njom šta hoće pa i da je prodaju đavolu, kada bi on, kojim slučajem kupovao ono što može besplatno da dobije.

Pođemo li sa stanovišta moderne nauke da ne postoji Bog kao ni njegova suprotnost đavo i da se u dobro i zlo psihološke kategorije doći ćemo da zaključka da je svaka žena koja povjeruje da je vještica u stvari psihički bolesna te da su svi njeni napori da se bavi magijom, crnom ili bijelom, nije važno, u stvari samo izraz njenog ludila i ništa drugo.

Upućeni tvrde da danas postoji više od pola miliona vještica udruženih u udruženja koja su uredno registrovana u državama u kojima egzistiraju. One države u kojima se ne poštuju ljudska prava nemaju evidenciju o svojim vješticama, pa se smije slobodno špekulisati da ih je u cijelom svijetu daleko više od ovih pola miliona registrovanih u zemljama naprednog zapada.

Dakle zaustavićemo se na onome što možemo da provjerimo, to jeste na vješticama koje žive u državama u kojima se poštuju ljudska prava pa one mogu nesmetano da rade i njihova udruženja budu registrovana kao npr., udruženje pisaca ili udruženje likovnih stvaralaca. Pošto smo povjerovali modernoj nauci o nepostojanju Boga kao ni njegovog protivnika, ostaje nam da povjerujemo da je ovaj humani zapad toliko napredan da toleriše udruženja ludaka, ali zbog političke korektnosti niko neće da ima kaže da su ludi, pa ti ludaci ponekad postanu tako uspiješni da kad brat šefa izbornog tima predsjedničkog kandidata u najmoćnijoj državi na svijetu dobije elektronsko pismo od jedne modrene vještice, budu ugroženi izborni rezultati.

Govorim naravno o događaju iz oktobra kada je Vikiliks objavio elektronsko pismo koje je Toni Podesta, brat Džona Podeste šefa izbornog tima Hilari Klinton, dobio od Marine Abramović u kome ga poziva na večeru i pita da li će njegov brat Džon doći na večeru.

Šta je loše u tome da jedna slavna žena kakva je Marina pozove Tonija Podestu i njegovog brata na večeru?

Ništa loše u slučaju da se za večeru služi neka delikatesa primjerna elitnom društvu, pa čak ništa loše ne bi bilo ako bi se desilo da jedu nešto sasvim obično, nešto što je rezerivisano za „sitnu raju“ kako kaže jedna pjesma iz moje mladosti, ali ako se na jelovniku nalazi spiritualno kuvanje misli uz pomoć svježe sperme i majčinog mlijeka uz dodatak svinjske ili sopstvene krvi, onda večera već postaje tema kuloara i konkretno šteti predizbornoj kampanji koju za račun Hilari Klinton vodi Džon Podesta.

Hilari je izgubila izbore, ne znam da li da se radujem ili plačem jer znam da bilo koga da izaberu u Americi mora da sprovodi spoljnu politiku koja je davno pripremljena u Maglenom dnu i biće sprovedena po cijeni da novi predsjednik bude morao naprečac da umre. Unutrašnja politika Amerike me ne zanima jer ne može baš direktno da ugrozi osatak svijeta, ali spoljana, pokazalo se u posednje dvije i po decenije, može baš nas skupo da košta.

Pošto je Hilari izgubila izbore trebalo bi slučaj sa pozivom na večeru kod Marine Abramović bude zaboravljen što će se vjerovatno i desiti, pa baš zbog toga ispisujem ove redove.

„Napredni Srbi“ ne mislim na pripadnike Napredne stranke, nego na drugosrbijance koje najradije nazivam autošovinistima, mada se možda danas međusobno prožimaju sa pripadnicima Napredne stranke, bi mogli sada da prestanu da čitaju ovaj tekst, ako su čak dovde stigli jer sve što slijedi neće biti po njihovom ukusu i može možda da našteti njihovom psihičkom zdravlju, ako je nešto od toga još ostalo. Namjerno ne govorim o duševnom zravlju, jer za tako nešto treba imati dušu, a oni su svoju, svjesno ili nesvjesno, poklonili istom onom kome je dušu poklonila i naša Marina.

Ah da, zaboravio sam da treba da se držim stavova moderne nauke i sve vještice i njima slične spodobe treba da smatram psički bolesnim ljudima.

Da li je uopšte pametno odmahnuti rukom i reći za sve te ljude da su ludaci?

Prije nego što odgovorim na ovo pitanje da vidimo kome pripada naša vještica Marina Abramović i odakle to ludilo dolazi, ako je u pitanju ludilo, ako gospodar kojem služe ona i njoj slični stvarno ne postoji. Pročitao sam nečiju misao, ne znam više čiju, da je najveći đavolov uspijeh u tom što je ubijedio ljude da ne postoji.

Po svem sudeći Marina je poštovalac i sledbenik Helene Blavacke, koja je po mjerilima moderne nauke bila luđakinja, možda opasna i uticajna luđakinja, ali ipak samo luđakinja.

Da Vas podsetimo:  Naše poslednje pobede

Može li neko psihički zdrav i pametan biti sledbenik jedne luđakinje?

Naravno da ne može jer ludake mogu da slijede samo luđaci ili i boljem slučaju budale odnosno glupaci.

Ako se slažete sa mnom onda tvrdite da je svjetski poznata umjetnica Marina Abramović luđakinja pošto budala ili glupača sigurno nije.

Ako nije tako, postoji opcija da ipak postoji Bog i njegov oponent i da je Marina krenula stopama Helene Blavacke i služi Lucifera (više vole ovaj naziv od naziva satana).

Treća opcija koja moguća je da neko vrlo pametan vuče konce iz pozadine i iskorištava ljude poput Blavacke i sličnih ludaka. Kažem ludaka iako se niko ne usuđuju da im da dijagnozu, jer da su bolesni ne bi bili u stanju da završe započeta djela, a Helena je završila ono što je započela, premda nije bila posebno uspiješna dok nije upoznala pukovnika Olkota.

Henri Stil Olkot, je kažu upućeni bio, mason trideset i trećeg stepena i zajedno sa Blavackom je udario temelje Teozofskom pokretu iz kojeg je iniklo ono što danas poznajemo kao Nju ejdž.

Teosofija koju je osnovala Helena Blavacka je po mom mišljenju čisto satanistička sekta iz koje se rađa kako Antropozofija tako i Nju ejdž, ali i Lucis Trust koji je osnovala jedna od Heleninih nasljednica Alisa En Bejli. Zanimljivo je da je i gospodin Bejli bio mason i da je zahvaljujući njegovom uticaju dvadesetih godina prošlog vijeka u Nju Jorku registrovano izdavački preduzeće Lucifer Trust. Kako je Amerika tada još uvijek bila koliko-toliko hrišćanska odlučili su da malo modifikuju naziv, pa su ga promjenili u Lucis Trust.

Naziv je promijenjen ali je sadržaj ostao isti, pa ipak je ova misteriozna organizacija već pedsetih godina dobila savjetodavnu ulogu u Ujedinjenim Nacijama.

Možda se čudite da jedna luciferijanska (satanistkička) organizacija ima savjetodavnu ulogu u Ujedinjenim Nacijama?

Na žalost tako je, na svakom zasjedanju u UN-u su dva člana ovog trusta kojem pripadaju ili su mu prijatelji najznačajniji ljudi Amerike, od Henrija Kisindžera i Teda Tarnera do manje poznatih javnih ličnosti.

Mislite li da je ovo što pišem teorija zavjere?

Naravo da nije, ali će svi „napredni“ ili autošovinisti kako ih ja nazivam, požuriti da me optuže da sam teoretičar zavjere i tako diskredituju jer danas je najlakše opovrgnuti nečije tvrdnje oprobanom jezuitskom metodom, ne dokazivati neispravnost tvrdnje, nego diskreditovanjem govornika.

A gdje je u svemu ovom naša Marina čije ime se pojavljuje u naslovu i gubi u moru riječi koje vam možda izgledaju nepovezano?

Najlakše bi bilo reći da je Marina Abramović vještica (svjetska, a naša) rekli bi oni koji se bave reklamom (razglašavanjem) u Srbiji, ali ako se ne objasni porijeklo svijeta kojem pripada, izgledaće da to činim iz čiste zlobe, a u meni zlobe nema. Nemam ništa protiv Marine Abramović, ne mrzim je niti prezirem nego je čak i žalim kao što žalim svaku izgubljenu dušu, naročito žalim one koji su nadareni, a svoj dar nisu na pravi način iskoristili jer ona je mogla da bude velika i bez zla u koje se upustila.

Dakle satanisti ili luciferijanci kako oni sebe radije zovu, su osnovali Teozofiju i Nju ejdž, a iz toga je iznikla Antropozofija kada se jedan teozof, Rudolf Štajner odvojio od sekte i osnovao sopstvenu. Učinio je to iste godine kada se sketi pridružile poznata italijanska doktorka Marija Montesori. Zanimljivo je da su oboje osnovali po jednu školu i da su njihove škole još uvijek više nego aktivne u zapadnoj Eropi i Americi. Škole i dječiji vrtići Marije Montesori pohađaju obično djeca skorojevića koji žele da odvoje svoje potomke od običnog svijeta, ali i onih koji imaju loša isksutva sa državnim dječijim vrtićima, pa spas potraže u školi koja je nastala na temelju luciferijanske Teozofske sekte. Škole Rudolfa Štajnera obično za polaznike imaju djecu blago zaostalu u razvoju, ali to nije sveto pravilo pa se desi da neko od polaznika završi i faklutet, s’tim da prije toga mora da polaže državnu gimnaziju pošto se u Rudolf Štajner školama uči vrlo malo od onog što se uči u državnim školama.

Kakve ovo veze ima sa Marinom Abramović i njenom jahanju na metli?

Nema direktno, ali ima sa svijetom u kome je Marina Abramović uspjela da postane najuticajnija umjetnica, bare tako tvrdi časopis Art-revija. Još kažu da je Marina postala inspiracija monogim umjetnicima.

Pa evo postala je inspiracija i meni, ali ne za literarno djelo nego za obračun sa satanizmom koji se uvukao u sve pore savremenog društva i to u toj mjeri da ga odavno ne primjećujemo ili kako reče mislilac kojeg sam citirao: „Najveći đavolov uspijeh u tome što je ubijedio ljude da ne postoji“.

Primjetili ste već da sam kao važan činilac u nastanku Nju ejdža naveo masone; Olkota koji je sa Blavackom osnovao Teozofski pokret i Bejlija koji je sa suprugom Alisom En osnovao Lucis Trust (Lucifer Trust). Zanimljivo je da je osnivač Mormona Džozesf Smit bio mason, kao i Rasel osnivač Jehovinih svjedoka. Ako se malo potrudimo vjerovatno ćemo ih pronaći u pozadini većine značajnih sekti današnjice, a sve sekte su dobrodošle u Nju ejdž.

Šta je to u stvari Nju ejdž?

(Tekst koji slijedi preuzet je sa sajta studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu.)

„Novo doba (New Age) – vladajući, svetski politički kurs („novi svetski poredak“)

koji podrazumeva brisanje nacionalnih osobenosti, verske posebnosti, formiranje jedne svetske religije, svetske vlade i jedne svetske vojske i policije. Glavno pitanje uspeha „novog svetskog poretka“ svodi na relativizaciju i dedogmatizaciju glavnih svetskih religija: hrišćanstva, islama, judaizma, hinduizma i budizma i njihovo zbližavanje. Cilj je utapanje hrišćanstva u istočnjačke religije i dogmatizovanje ekumenizma, a na nacionalno-državnom planu afirmisati kosmopolitizam i regionalizam; razvijanje građanske jednakosti, kulturnih vrednosti, uz posebno pažljivo propagiranje humanizma (humanizam bez Boga), kao civilizacijsko dostignuće u zamenu za tradicionalno-verske vrline.

„Novo doba“ shvaćeno u širem smislu, podrazumeva religijski pokret koji uključuje neke novoosnovane religije (ekološka, planetarna, američka civilna religija, religija mira, novo hrišćanstvo), postajući tako inicijator i pokrovitelj niza verskih pokreta i grupa, mirotvoračkih, ekoloških, kao i univerzalističkih kulturnih globalnih procesa. „Novo doba“ u užem smislu jeste sinkretističko učenje, nastalo iz okrilja teozofije 1945. Osnovala ga je Alisa Bejli. Sadržinski predstavlja mešavinu hrišćanstva, magije, paganstva i istočnjačkih religija, ili, preciznije, istočnjačkog misticizma.

Da Vas podsetimo:  Opstanak

Zamisao o „novom dobu“ i njegovim „religijama“ utvrđena je 1893. godine u Čikagu, kada je bio sazvan „svetski verski parlament“. Spajajući razne naučne i van naučne koncepte, pokret „novo doba“ pokušava da stvori novu paradigmu koja se sastoji u brisanju postojećih obrazaca u svim oblastima života i u prihvatanju novih obrazaca. Umesto jasno razgraničenih stavova, koji su tokom dugog niza generacija postali i sastavni deo genetskog koda, potrebno je prihvatiti nerazgraničene, izmešane stavove. Pretpostavka za postizanje pomenutog jedinstva čoveka i sveta jeste proširivanje svesti. To je ujedno i pravi put ka „novom dobu“. Zamisli pokreta „novo doba“ nalaze se u svim grupama koje prihvataju predstojeću spiritualizaciju kosmosa i koje, istovremeno, to (pseudo)oboženje čoveka shvataju kao svestan i iskustven proces. Osnovna ljudska negativna kategorija nije, prema učenju „novog doba“, greh, već nepoznavanje našeg pravog identiteta. Otuđenje što ga čovek doživljava nije otuđenje od Boga, već od svojega Ja.. Čoveku, stoga, nije potrebno oproštenje grehova, već prosvetljenje – pronalaženje samoga sebe. Ostvarenje se sprovodi kroz sadržaje globalizacije – reformu OUN, nove oblike delovanja Svetske banke i MMF-a, Svetske trgovinske organizacije, Evropske unije, NATO.

Svoju aktivnost pokret „novo doba“ sprovodi u svim oblastima ljudske delatnosti kroz nauku, kulturu, umetnost (film, pozorište, književnost, stripove, čime se promoviše misaonost tog pokreta na svim nivoima ljudskog uzrasta, a naročito se posvećuje pažnja deci i omladini), religiju, okultizam, magiju, medicinu, zdravu ishranu, istočnjački pristup seksu.

Primedba priređivača – O sekti Novo doba možete pogledati više u filmu ispod:

U ovom filmu srešćete se sa sledećim pojmovima: Gurui i odnos prema njima, žrtvovanje ljudi ili ljudske žrtve, Sai Baba, Džim Džons kao reinkarnacija Isusa Hrista, proširivanje svesti, Bagvan Šri Ražniš, kult psihičkih moći, značaj Bitlsa za propagiranje ove sekte, poštovanje prema Gandiju, meditacija ima za cilj duševnu prazninu, porodične komune, vi ste Hrist, goli sveštenici, svirepost i neljudskost kao duhovni uspeh, Hare Krišna, nipodaštavajući odnos prema porodici, Mahariši Maheš Jogi, transcendentalna meditacija ili naučna joga izaziva blaženstvo ali i zavisnost umesto narkotika, joga, Brama Kumaris, celibat, seksualne perverzije, ašrami kao religijske komune, neljudski odnos prema deci, Bhagavad Gita, prostitucija u ime boga, nema greha, moralni relativizam bez oslonca u apsolutu, sloboda od individualnosti, bezosećajnost na patnje drugih ljudi, ovaj svet je iluzija, karma, reinkarnacija, zen budizam, odsustvo nade, cilj je ugasiti osećanja pomoću meditacije, samsara, bekstvo iz samsare pomoću joge koja ima za cilj da se ubiju volja, um i emocije i tako oslobode dušu od beskrajnih reinkarnacija i spoje je sa Bramom, astrologija, čitanje iz dlana, spiritizam, izlečenja, Isus Hristos kao reinkarnacija Krišne ili Bude, šakti, mantra, kundalini, zmije, vežbe disanja za upijanje energije kosmosa prana, joga načini sedenja asanas, paranormalne moći sidis, tantra, crna magija, bez hinduizma nema joge niti bez joge ima hinduizma, hata joga, oslobađanje od stresa, samospoznaja, sidhi joga, levitacija, dinamička meditacija je novodobaška kombinacija hinduizma i psihoterapije, psihoterapeutski kursevi Pomozi sam sebi, utelovljenje, bioenergija, šakre ili čakre, energetski kanali u telu, joga i TM izazivaju zavisnost, zadatak transcendentalne meditacije je da se suprostavi sve rasprostranjenijem demonu hrišćanstva, cilj je uspostavljanje jedne jedinstvene svetske vlade, vizualizacija kao tehnika, holističke masaže, izolacioni tankovi, hipnoza, vegeterijanstvo, makrobiotika, prodavnice zdrave hrane vrlo često rasturaju novodobašku literaturu, homeopatija, akupunktura, samousavršavanje, pozitivno razmišljanje, samohipnoza, da bi se nešto desilo važno je samo čvrsto verovati da će se to desiti te željeni ishod vizualizovati, sajentologija, Silva metod za kontrolu uma, dinamika uma, alfa trening moždanih talasa, holistička medicina i lečenje, biofidbek ili elektronska joga, joga u sportu, samorazvoj, samocenjenje, ljubav prema sebi, treba voleti sebe, prihvatanje sebe, pozitivna slika o sebi, samoostvarenje, dalekoistočni misticizam, ja sam ti i ti si ja, on je ona i svi smo jedno, integrisani nastavni program za naprednu decu u školama, čitanje misli, proricanje budućnosti, podizanje ljudi i stvari mislima itd.“

Opet će se neko nestrpljiv postaviti pitanje gdje je u svemu tome Marina Abramović?

Moj odgovor bi mogao da bude pitanje: Gdje nije?

Kada sam napisao naslov znao sam da ću njime izazvati bijes kako autošovinista tako i površnih ljudi koji ne žele da znaju ništa više od onog što im serviraju mediji.

Naša umjetnica svjetskog glasa koja će vjerovatno čim umre biti slavljena u još većoj mjeri nego što je slave danas je u stvari žena koja je vrlo inteligentno prepoznala šta se u svijetu traži, odnosno što može da prođe u Novom dobu i na tome napravila zavidnu karijeru. Možda je samo inteligentna i nema nikave veze sa satanizmom kako je optužuju mnogi autori u Americi.

Možda, ipak mislim da nije jer ne može se nekažnjeno flertovati sa zlom.

Opet sam zaboravio da treba da se tržim stava moderne nauke, a očigledno je da mi to ne polazi baš za rukom, pa sam zato dužan da napišem jedno kratko objašnjenje.

Uzmimo da je nauka u pravu, da Bog i njegov protivnik ne postoje, ostaće činjenica da religija postoji, da postoje crkve koje okupljaju milione vjernika. Tako isto iako đavo ne postoji postoji njegova crkva, koja okuplja vjernike, s’ tim da ih je mnogo više anonimnih nego javnih jer još nije u potpunosti uništeno Hrišćanstvo iako se na tome radi vijekovima.

Dakle vjerovali vi ili ne u Boga osporiti postojanje religije, crkava i crkvenih organizacija, ne možete. Isto tako ne možete osporiti postojanje satanističke crkve (zvanično registrovana 06.06.1966 u Americi) kao i brojnih satanističkih organizacaj, javnih, polutajnih i potpuno tajnih.

Vjerovatno moderna nauka kako prve tako i druge smatra bolesnicima, mada su prema potonjim malo popustljiviji što ne čudi jer kao što pročitasmo: „Novo doba je (New Age) vladajući, svetski politički kurs („novi svetski poredak“)“.

Da Vas podsetimo:  Mladen Obradović: Njujork u srcu, milioni u džepu, izdaja na terenu. To su stvarni rezultati Aleksandra Vučića

Bez obzira da li postoje Bog i njegov protivnik, svjedoci smo da postoje poklonici i jednog i drugog i zato ne moram više da se stalno vraćam na stavove moderne nauke, nego da jasnim jeziko kažem da ovim svijetom odavno vladaju potonji premda je to vrlo često dobro maskirano da bi čovjek mogao tek tako da to primjeti.

No vratimo se našoj Marini koja je našla svoje mjesto u društvu i postala važan član umjetničke elite.

Rođena je kako ona tvrdi u braku između narodnog heroja Voje Abramovića i majke koja je bila unuka patrijarha. Njen otac jeste bio komunista i partizan, ali nije bio narodni heroj, što je jedva primjetna laž u njenoj biografiji. Stric njene majke jeste bio patrijarh, ali nije bio njen dirketni djed, ali to Marini ne smeta da npr., njemačkim medijima izjavi da je njen djed bio patrijarh. Kod nas ovako nešto još može da prođe pošto očevog strica nazivamo djedom, ali Nijemci imaju drugačije nazive sa srodstvo pa je patrijarh Marini tek stric. Pošto je nepomenik majstor laži, logično je da i njegovi sledbenici budu lažovi, ali pošto još nismo stigli do toga da je proglasimo satanistom, pretpostavićemo da su te omaške u njenoj biografiji greška njenog P.R. menadžera.

Stalno ponavljanje kako je njena majka bila surova, dođe joj valjda kao opravdanje za gluposti koje je napravila u životu. Vjerovatno radi nesvjesno jer ona svjesno ne traži opravdanja ni za šta što je učinila, pa čak ni za tri abortusa jer kako ona kaže, djeca sputavaju ženu da se ostvari kao umjetnik. U svakom slučaju zdušno se trudi da sebe predstavi kao Pepeljugu koju nije kinjila maćeha nego rođena majka.

Zaboravlja da u biografiji napiše da je bila uvjereni i aktivni komunista jer bi joj to na zapadu donekle škodilo, pošto još većina nije shvatila da se u istoj kuhinji kuvao komunizam kao i danas vladajući politički kurs i da je komunizam bio odlična kovačnica za buduće sataniste. Inače tvrdim da put ka satanizmu ide preko komunističkog ateizma, pa mi je sasvim razumljivo da neko ko je odrastao u komunističkoj porodici te i sam bio komunista može bez puno prepreka da postane dio satanistčkog establišmenta što je njoj, kao što smo vidjeli, odlično pošlo za rukom.

Poslije tri decenije provedene u tadašnjoj Jugoslaviji u kojoj je bila dio komunističke elite, odlazi na zapad jer je upoznala ljubav svog života Ulaja, koji je za razliku od nje koja je bila dijete antifašista bio sin nacističkog vojnika. Ljubav ne poznaje granice i ovo dvoje, ne više tako mladih umjetnika 30 i 33 godine, ostaju da žive u Holandiji, da li zbog ljubavi prema umjetnosti ili zbog novca kojim ih dotira holandska vlada, nije ni važno. Važno je da ono što oni rade izgleda kao djelo umobolnika pa naivnom čovjeku neće biti jasno kako je moguće da je to finansirala jedna ozbiljna država.

Slijedi hodanje po kineskom zidu na kome je raskinula dugogodišnju vezu sa Ulajem, što je Holandiju koštalo pola miliona dolara, po pola njima dvome. Pitam se koliko li bi ljudi sa zdravim nogama hodalo tri mjeseca za 250 000 dolara? Treba još uzeti u obzir da su to bile osamdesete kada je dolar bio dolar, a ne dolarčić kao danas.

Znači neko je čitavo vrijeme plaćao njene gluposti ili ludosti, a neko drugi se potrudio da pripremi teren i ludilo ustoliči kao vrlinu. Sigurno to nije otac modernog satanizma Elister Krouli, ali on je često govorio o svetom ludilu i carstvu djeteta.

Pošto je društvena elita ustoličila ludilo kao vrlinu, umjetnost je počela da se survava ka dnu i tako su nastali određeni pravci u umjetnosti između ostalog i rok end rol čiji nastanak je imao dva osnovna cilja:

1. Da pospiješi konzumiranje narkotika

2. Da podrije tradicionalu porodicu i samim tim Hrišćanstvo

Premda je misija rok end rola uspiješno okončana, potrošnja droge je uvećena da te mjere da je danas godišnja zarada od droge veća od 500 milijardi dolara, a porodica u dobroj mjeri uništena kao u ostalom i Hrišćanstvo, rok end rol nije tema ovog teksta nećemo se baviti njegovim uticajem na čovječanstvo, osim što ćemo pomenuti da je Marina stigla u Amsterdam kada je vrijeme bilo pripremljeno za ljude poput nje. Ljude koji u sebi nose dovoljno ludila da rade stvari koje nikom pametnom ne padaju na pamet, ali i dovoljno inteligencije da svoje bolesne sklonosti pretvore u uspijeh, a samim tim i u novac.

Da ludilo nije ustoličeno kao vrlina, ženu koja se samopovrijeđuje na javnom mjestu bi poslali na liječenje, kao što bi poslali i onu koja satima u mračnom prostoru čisti krvave kosti ili satima jede crni luk dok prosipa potoke suza. Na kraju njen najveći uspijeh je 750.000 posjetilaca koji su došli da je vide kako nepokretna sjedi. Pitate se naravno kako je moguće da toliki broj ljudi dođe da vidi ženu koja nepokretna sjedi.

Sve to naravno ne bi bilo moguće da satanisti nisu ludilo ustoličili kao vrlinu i potrudili se da sprovedu Kroulijevu ideju o carstvu djeteta.

U carstvu djetata gdje je ludilo vrlina moguće je da Marina Abramović bude najznačajniji umjetnik na svijetu, koji jednim elektronskim pismo u kome poziva Tonija Podestu na večeru ugrozi predizbornu kampanju Hilari Klinton.

Nisam ovim tekstom objasnio svijet i vrijeme u kome živimo, ali ću vjerovatno znatiželjne navesti na razmišljanje dok će autošovinisti i površni ljudi da se naljute na mene.

Nisam imao namjeru da ovim tekstom nanesem bilo kakvu štetu Marini Abramović, ja to i ne mogu, samo sam želio da otvorim oči onima za koje to još nije kasno da ne prihvataju da je dobro ono što je zlo niti da je lijepo ono što je ružno.

U Vetingenu, 29.12.2016

Miodrag Lukić

2 KOMENTARA

  1. Tekst je odlican i sa svime se slazem osim sa onom tzv. splacinom pojmova koji se odnose na tematiku dokumentarnog filma ‘Bogovi novog doba’. Nisam imala vremena da gledam film pa sada ne znam da li je sve pomenuto konotirano kao lose, kao satanisticko ili film samo pominje sve to i posmatra sa nekog neutralnog stanovista? Licno ne vidim nista dobro ni u globalizmu ni u ovom satanistickom, nakaradnom novom svetskom poretku, na cijem uvodjenju se radi decenijama i iskreno se nadam da nam se to nece dogoditi! Ali, sa druge strane, ne mogu da kazem ni da mi se dopada kuda su nas religije i nacionalizam vodili i doveli, koliko smo napredovali zahvaljujuci svim tim identitetima koje smo prihvatali od rodjenja…Mislim da nam je promena neophodna ako mislimo da opstanemo kao civilizacija a da bi mogla da nam se dogodi moramo da prosirimo vidike izvan ustaljenih okvira od kojih ne mozemo da vidimo celokupnu sliku pa tako ni da spoznamo istinu…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime