„Incidenti u Mitrovici neprihvatljivi“

0
948

JahjagaDan nakon pokušaja ubistva srpskog mladića u Severnoj Mitrovici dok se sa drugovima šetao u predvečernjim satima od strane grupe od pet osoba koje su prešle most i pojurila ove mladiće, kada su sustigli 16-godišnjeg S.N. i nožem ga uboli u predelu grudnog koša, te serije od tri incidenta dan kasnije u Severnoj Mitrovici u kojima su za 45 minuta lakše povređena tri Albanca i dva Bošnjaka, veruje se, kao reakcija na ranjavanje 16-godišnjeg mladića, kasno juče reagovala je i kosovska predsednica Atifete Jahjaga, pozivajući na otkrivanje počinioca i kažnjavanje.

„Predsednica Republike Kosovo, gospođa Atifete Jahjaga, oštro je osudila akte nasilja koji su se dogodili u poslednja 24 sata u Mitrovici, gde je u tri odvojena incidenta povređeno 5 građana, dva Albanca, dva Bošnjaka i jedan pripadnik srpske zajednice,“ navodi se u saopštenju.

„Predsednica Jahjaga ističe da takvi incidenti su neprihvatljivi, u vremenu kada institucije Republike Kosovo su angažovane za čuvanje stabilnosti i jačanje vladavine reda i zakona širom zemlje i kada se naša zemlja dokazuje kao promoter mira i stabilnosti u celom regionu jugoistočne Evrope,“ naglašava kosovsko predsedništvo.

Jahjaga je pozvala sve građane Mitrovice da se uzdrže od akata nasilja, jer takva delovanja ne doprinose vraćanju poverenja među zajednicama koje žive u Mitrovici, već „oštećuju višegodišnje nastojanja i napore institucija Republike Kosovo i naših međunarodnih prijatelja u izgradnji bolje budućnosti za sve građane bez razlika“.

Izvor: KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime