Jakšić o krimskom samoopredeljenju

0
964

marko-jaksicPoštovani g. Jakšiću možete li našim čitaocima da razjasnite šta je to Skupština Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija, koji je pravni osnov njenog delovanja i koji su to spoljni uzroci uticali na kosovskometohijske Srbe da prošle godine pristupe formiranju ove institucije?

Srbi sa Kosova i Metohije su se odlučili da formiraju Skupštinu Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija kada su shvatili da ondašnja novoformirana vlast, oličena u trijumviratu Vučić-Nikolić-Dačić, nastavlja da razrađuje raniju Tadićevu politiku amputacije Kosova od Republike Srbije. Uspostavljanjem granice ka Kosovu i Metohiji, ova trojica su svesrdno pomogla projekat stvaranja druge albanske države na Balkanu.

Poslanici Skupštine AP KiM su izabrani po zakonima Republike Srbije, na izborima koje su raspisali legalni organi države Srbije i kao takvi čine jedino legalno i legitimno predstavničko telo koje artikuliše interese Srba sa KiM. Otuda je kristalno jasno da predstavnici birani po zakonima tzv. Republike Kosovo i na izborima koje je raspisala A. Jahjaga, ne mogu da budu istinski reprezenti političke volje i interesa Srba sa KiM.

Kakav stav Srbi sa Kosova i Metohije imaju prema razgovorima koje već mesecima Srbijini zvaničnici vode sa kosovskim Albancima, a pod pokroviteljstvom EU?

Ovi razgovori predstavljaju, s jedne strane, potpunu kapitulaciju Srbije, a s druge strane, ispunjavanje državotvornih i nacionalnih ciljeva albanskog separatističkog pokreta. Razgovori u Briselu i nisu nikakvi pregovori, već instrument za realizaciju političkih interesa Vašingtona, Brisela i Prištine. U njima Srbijini zvaničnici predstavljaju obične statiste koji zarad najbednijih ličnih interesa, a na štetu sopstvene države i naroda, prihvataju sve diktate SAD i EU.

Šta će Skupština AP KiM preduzeti u sedmicama i mesecima koji su pred nama?

Skupština AP KiM će u narednim danima još ofanzivnije nastaviti borbu da svaki Srbin i u uslovima medijskog mraka sazna istinu o pravoj prirodi tzv. briselskih pregovora i tzv. briselskih sporazuma, kao radnjama koje se jedino mogu okvalifikovati kao dela najsramnije nacionalne veleizdaje. Pokazaćemo da je tzv. Zajednica srpskih opština jedna obična lakrdija, šarena laža za prevaru lakovernih. Svima je jasno da se od šiptarskih odbornika ne može konstituisati nikakva srpska Zajednica opština. Svaki beogradski režim koji je spreman da zarad ulaska u EU žrtvuje deo državne teritorije, imaće u Skupštini AP KiM najglasnije i najtvrđe oponente.

Da Vas podsetimo:  U NJIHOVU KAFANU DOLAZI CELA SRBIJA: Porodica Milosavljević sa četvoro dece otišla na selo i pokrenula biznis!

Kako iz ugla dugogodišnje teške borbe za očuvanje prava srpskog naroda na Kosovu izgleda sadašnja borba stanovnika Krima da od zapadnih krstaša zaštite svoje pravo na samoopredeljenje? Da li ruska i srpska borba za odbranu nacionalnih duhovnih kolevki – Kijevske Rusije i Kosova i Metohije – ima alternativu?

Ono što u simboličkom i stvarnom smislu za Rusiju znače Krim i Kijev, to je za Srbiju Kosovo i Metohija. Razlika između današnje Rusije i Srbije je u tome, što u Rusiji jedna nacionalno odgovorna, istinski samostalna i državotvorna vlast ima i volje i znanja da uspešno zaštiti nacionalne interese, dok Srbijom vlada vlastodržačka garnitura koja se po nalogu Zapada odriče najsvetijeg i najvrednijeg dela nacionalne i državne teritorije.

Teza zapadnih političara da KiM i Krim predstavljaju sasvim različite i neuporedive slučajeve, tačna je, ali u obrnutoj perspektivi od one koju nam oni plasiraju. Krim je vekovima bio sastavni deo ruske države, dok Kosovo nikada nije bilo samostalna država, već je njime posle propasti srednjovekovne srpske države vladala kao okupator Otomanska carevina. Stanovnici Krima su se slobodno i u miru na svenarodnom referendumu izjasnili za prisajedinjenje Rusiji, a Kosovo je Srbiji nasilno oduzeto u zločinačkoj NATO agresiji koja je za sobom ostavila tri hiljade ubijenih i štetu od dve milijarde dolara. Krim i Kosovo su različiti, jer se narod Krima dobrovoljno i sa ushićenjem vratio majci Rusiji, dok je lažna država Kosovo iznikla posle pogroma više od 250 000 Srba, na teritoriji zasutoj od strane NATO pakta tepisima bombi sa osiromašenim uranijumom.

Srbi sa Kosova i Metohije pomno prate događaje na Krimu i jugoistoku Ukrajine. Verujemo u spremnost i odlučnost Rusije da pruži efektivnu zaštitu celokupnom ruskom stanovništvo u Ukrajini, ne obazirući se pri tom na pretnje sankcijama od strane zapadnih zemalja. Iščekujući vest o velikoj ruskoj pobedi, oči Srba KiM su poslednjih sedmica uprte u pravcu Ukrajine. Jer, znamo da Rusija sa Ukrajinom ponovo izrasta u Imperiju, a kada Rusija postane Imperija – Srbima na Kosovu i celom Balkanu svanuće novi dan.

Da Vas podsetimo:  OVO JE NAJPOPULARNIJE SRPSKO SELO TOKOM POSTA: Ljudi dolaze sa svih strana da kupe ribu, najveća potražnja je za Nikoljdan, a evo i zašto!

Fond Strateške Kulture

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime