Javna debata privrednika

0
815

2016-10-15_052839

Ukupan dug srpske privrede na kraju 2015. godine povećan je na 27,3 milijarde evra

./   U proseku svako privredno društvo zaduženo je 196,2 odsto iznad visine svog upisanog kapitala

./   Od 2008. godine do danas rast privrede je anemičan i oscilira +/-2% oko kvote 0

./   Istovremeno, od 2012. godine do danas, podignuti su PDV, porez na dobit, porez na imovinu (više puta), akcize (više puta), brojna parafiskalna opterećenje poslovanja rastu po broju i visini

Država je 2012. godine započela reformu parafiskalnih opterećenja pa stala, kao i reforme Zakona o stečaju, Zakona o radu, Zakona o planiranju i izgradnji i drugih propisa, ali rezultati privrede pokazuju da te reforme nisu dovoljno rasteretile poslovanje i da su potrebni daleko dublji zahvati.

U prethodnih godinu dana nije bilo otvorene debate privrednika i parlamentarnih stranaka u javnosti o ključnim reformama koje su privredi i srpskom društvu u celini neophodne da bi se izašlo iz višegodišnje stagnacije.

Na ovom skupu privrednici će govoriti o realnom stanju u određenim privrednim granama i privredi u celini. O tome kako  vide  sve  izazove  sa  kojima  se  privreda  suočava  i  u  kojoj  meri  će  podržati  zahteve  privrednika,  govoriće predstavnici parlamentarnih stranka.

Na debati će biti prezentovani i zvanični uporedni podaci evropskih ekonomskih institucija o visini poreza i doprinosa na zarade u istočnoevropskim zemljama i Srbiji.

2016-10-15_052806

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime