Javni servis i javni serviser- Aleksandar Vulin

1
2089

Aleksandar Vulin je najavio da će zatražiti ne samo smenu rukovodstva RTS-a već i promenu imena javnog servisa u RTV- Radio- televzija Vučića, uz napomenu da je spreman na radikalne poteze ukoliko pomenuti zahtevi ne budu ispunjeni!

v1„Planiram da se kao partijski kolega King Kong popnem na avalski toranj i vežem za repetitor na vrhu kako bih onemogućio dalje neobjektivno izveštavanje RTS-a i emitovanje emisije „A, sada Rada“ koja je perfidno podmetnuta umesto planirane „A, sada rad“, čiji je koncept bio da neopaženo prati predsednika- premijera od trenutka kada oko tri ujutru probudi sebe u pola dva da krene na posao s kojeg već pet godina nema vremena da svrati do stana, ne znajući da li se možda neko od avganistanskih azilanata uselio u njega primetivši da toliko dugo zvrji prazan?!

Primetno je, naravno, da i u onoj opskurnoj „Slagalici“ rešenje igre „Skočko“ nikada nije „temeljac- Vučić- 500 evra prosečna plata- Vučić“, već nekakvi trefovi, pikovi i taj skočko; baš kao i da onom Memedovići nije palo na pamet da recimo barem jednu epizodu „Sasvim prirodno“ posveti tome da je sasvim prirodno to što je čak 98 odsto medveda sa Tare, starijih od 18 godina, zaokružilo broj šest na izborima, baš kao i sitna divljač koja zbog malih šapica nije mogla da presavije glasačke listiće već ih je ubacivala onako u A4 formatu, što su neki iskoristili da nprave aferu od toga, iako su i lisice i veverice i ježevi dali izjave o čitavom slučaju, no…

Da li je, primera radi, neko primetio da u jučerašnjim inforamtivnim emisijima nije bilo ni pola sata priloga kako je Aleksandar Vučić pobedio u tucanijadi s pripadnicima vojske, slomivši čak i jaje ministra odbrane, pa na posletku kada je ponestalo takmaca uspeo da jajetom slomi i šotku tenka, dve samohodne haubice i nekoliko oklopnih transportera, koje je potom sam remontovao i usavrši do te mere da su već jutros prodati američkoj vojsci kao najsavremenije naoružanje koje se čak može i koristiti ukoliko ne ovlaže kablovi i ako se nađe neko s akumulatorom „lade nive“ da ga pozajmi za tenk?!

Da Vas podsetimo:  Smrad nečovjestva

Naravno da nije, baš kao što nigde nije javljeno da je će na tom jajetu biti otvoreno 600 radnih mesta za mlade stručnjake koji će sedeti na njemu po smenama, dok se iz njega ne izlegne još 300.000 mladih školovanih kadrova koji će takođe sedeti…besposleni na klupici dok ne stigne novo jaje, ali…

Pitam se, zašta to plaćamo pretplatu, ako se na RTS-u emituje repriza „Greh njene majke“ a kod Marića nove epizode „Ponos njegove majke“, i čiji bi zapravo trebalo da bude slogan: „Vaše pravo da znate sve“, a mi ne da ne znamo sve, već sve češće i po 20 minuta prođe a da ne znamo gde je i šta radi premijer- predsednik, pa se neki od nas iskreno zabrinu i zaplaču, zašto da krijem?!

Lično, očekivao sam da u emisiji „Upitnik“ gostuje gospođa Ajkula, ona divna bibliotekarka, koja je želela da ispriča svoju priču kako je 35 godina maštala o danu kada će ponovo ugledati malog Aleka i pasti mu u zagrljaj uz reči: „Ma, je.eš „Đuliće“, samo nek si se ti vratio posle onoliko državnih udara i održao reč“, ili Rastko Janković o traumatičnim trenucima iz aviona kad je ponirao a putnici već bili ubeđeni da će se brže- jače- bolje survati na dno, pre nego što se premijer- predsednik trgao iz sna, preuzeo komande i raširio ruke kroz prozore umesto havarisanih krila, ali ne, te se istine prećutkuju!

Da zaključim- nema druge, smena rukovodstva je neminovna, jer ako već nisu istetovirali Alekov lik na grudima kako je bilo dogovoreno, red je barem da mu posvete koji minut, kojih 172.998 sekundi dnevno, a ne da se prave kao da ne postoji tokom reklamnih blokova u kojim ga uopšte nema!

Da Vas podsetimo:  Nek se narod zabavlja

Ja sad odoh da se vežem na vrh tornja, molim da me obaveste kad moji zahtevi budu ispunjeni!

Ako nije problem što pre, vidim neke oblake pa čisto pre nego što počne da seva i grmi, slabo mi je uzemljenje još od devedesetih kad me je teta Mira držala na krovu JUL-a i uveravala: „Ma samo podigni koprivu visoko- neće grom u nju…ups…Slobice, moram nešto da ti kažem al da se ne ljutiš?! Znaš onog Vulina, e pa izgleda da će neko vreme biti neupotrebljiv, jbg…“

Mihailo Medenica

www.dvaujedan.wordpress.com

1 KOMENTAR

  1. Aleksandar Vulin je ministar rada, zaposljavanja i socijalnih pitanja . . . znaci, vrlo, vrlo vazan resor.

    E, o tome on nista ne zna i nista ne ume. To ga i ne interesuje.

    Ono sto on savrseno zna i ume, to je da Srbe svadja sa susedima : Hrvatima, Bosnjacima, Albancima, Crnogorcima, sa Evropom, itd.

    On ne ume da zaposli ni jednog studenta, njemu ne smetaju smanjene penzije. Ono sto on odlicno zna i ume, to je da ode u Jasenovac i da na sav glas obznanjuje da je Hrvatska ustaska drzava. Na Kosovo ne sme da ode, inace bi u Pristini izjavljivao da su Albanci teroristi i tome sl.

    Svoju nesposobnost on prikriva laznim patriotizmom. Isto ono sto su radili (i jos uvek rade) njegovi nalogodavci od 1989 godine.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime