Jedan od najmoćnijih NBA klubova skrivao ga je po Srbiji

0
485

S 39. mjesta ovogodišnjeg drafta Golden State Warriorsi, momčad koja je igrala pet uzastopnih finala i tri je puta u posljednjih pet godina bila prvak, uzela je 19-godišnjeg srpskog košarkaša Alena Smailagića, dečka koji je prošao ispod radara, ali Warriorsi nisu uzimali na blef.

Alen Smailagić je Beograđanin, krilni centar koji je igrao za srpsku U-16 reprezentaciju prije tri godine, a do lani je nastupao za momčad Beka koja igra treću srpsku ligu. Njegov potencijal je uočio trener Kosta Jankov i Smailagić je završio lani na draftu za G League, gdje su ga kao četvrti pick uzeli Santa Cruz Warriorsi, razvojna momčad Golden Statea. Smailagić je, recimo, filijali Lakersa utrpao 25 poena, dobrog je tijela i Warriorsi su, znajući kako nemaju čarobne pickove na draftu, već tijekom sezone donijeli odluku o tome kako će uzeti Smailagića.

No, morali su ga kriti od drugih, skrivali su ga po Srbiji, nije bio u izlogu, no posljednjih dana uoči drafta provaljena je priča kako Warriorsi skrivaju jednog igrača. I da ne bi ostali bez njega, Warriorsi su ušli u trade s New Orleansom koji je uzeo Smailagića kao 39. pick i odmah ga proslijedio Golden Stateu. Kako će se razvijati ova karijera, tek ćemo vidjeti, ali nemojte zaboraviti kako je Smailagić u godinu dana prošao put od treće srpske lige do Stepha Curryja.

Tvrtko Puljić
Izvor: sportske.jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime