Jelena Radovanović: SPS u Paraćinu više ne postoji

0
868
Foto: printscreen

“Razlog nestajanja SPS sa političke scene Opštine Paraćin jeste da ovde imamo velike kadrovske probleme u samom rukovodstvu. Voljom pojedinca iz opštinskog odbora isključeno je preko deset članova, veliki broj članova usled nezadovoljstva radom prešao je na neku drugu stranu, ali i evidentno loši rezultati na prethodnim lokalnim izborima učinili su svoje” kaže za Portal035 Jelena Radovanović predsednica inicijative “Izvorni SPS” i nekadašnji kandidat za narodnog poslanika Socijalističke partije Srbije

Tendencija pada rejtinga SPS – a danas uslovljena je pre svega neaktivnošću ali i participiranjem u lokalnoj vlasti, kaže Radovanovićeva i dodaje:

“Jedan od primera za to bio je na sednici Skupštine, održanoj 15. avgusta, kada jedan od dva odbornika koliko SPS ima trenutno u Skupštinskom sazivu, Snežana Gligović, glasa predlog Zaključka vladajuće većine o navodnim opstrukcijama rada u opštinskim službama od strane državnih organa. Solidarišući se sa Sašom Paunovićem i njegovim koalicionim satelitima, predstavnici SPS još jednom su pogazili obećanja data biračima na poslednjim izborima ali i zahtev centrale SPS i predsednika stranke Ivice Dačića da više ne podržavaju lokalnu vlast i ne učestvuju u vladavini demokrata na lokalu” naglasila je Jelena Radovanović i nastavila sa optužbama na račun opštine Paraćin u vezi MHE:

“Upotrebne dozvole za izgradnju MHE spadaju u nadležnost lokalnih samouprava
. Cela ujdurma oko Grze je nastala tako što je Opštinska vrhuška spinom pokušala da prebaci nadležnost na Republičku vlast. Pokupalo se stvaranjem političke organizacije koja je igrajući na segment građana Paraćina ka svom omiljenom odmaralištu, u početku imala zamah ali kako je vreme prolazilo pokazalo se da pod maskom društvenoodgovornog rada krije se namera za stvaranje lokalne političke organizacije. U prilog ovome jeste i intervju Ministra energetike, Saše Antića iz jula meseca ove godine.

Da Vas podsetimo:  Italija se OTVARA strancima 3. juna, NEMA ČAK ni karantina

Na kraju, izgradnja je zakonski obustavljena, ali nikako zaslugom pojedinaca ili Opštine Paraćin” zaključila je šefica lokalne struje SPS koja je bliska naprednjacima Jelena Radovanović.

Izvor: portal035.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime