Jelena Vukoičić: Antisrpska politika Makedonije koja je kolonija američke duboke države

0
1395

Foto: vidovdan.orgSrbija je povukla osoblje iz ambasade u Skoplju zbog toga što se pojavila informacija da će Makedonija biti predlagač inicijative da Kosovo uđe u UNESCO. Neće samo glasati, već će i da istupi napred kao glavni organizator! Nema ovde ništa čudno. Makedonija je kolonija američke duboke države, a Zoran Zaev je slepi izvršilac naloga State Department-a. Mada, iskreno, nema mnogo svrhe ni porediti Zaeva i Gruevskog po principu šta bi bilo bolje za Srbiju.

Gruevski je priznao kvazi-državu Kosovo, Zaev će predložiti da ona uđe u UNESCO. Ni jedan, ni drugi, kao ni ostali balkanski političari nemaju nimalo autonomije u odlučivanju, već sve rade po principu: veži konja gde ti Gazda kaže. Ko se malo osmeli pa „za mrvicu“ otkaže poslušnost Gazdi odmah dobija „spontane“ ulične proteste i „jaku demokratsku opoziciju“.

Ako shvati na vreme gde mu je mesto (a mesto mu je pod gazdinom čizmom) onda „spontani“ protesti „spontano“ i prestanu, a „demokratska opozicija“ ođednom ostane bez dotoka svežeg novca, što joj dođe isto kao kada ljudskom biću ili životinji uskratite kiseonik. Ako, međutim, ne shvati na vreme, onda postane bivši, kao Gruevski i zameni ga neki Zaev u začaranom političkom krugu.

I tako dalje..i tako dalje, i u Skoplju, i u Prištini, i u Podgorici, i u Sarajevu, i u Beogradu. Svugde svaka vlast dobro zna da opozicioni političari dan i noć kampuju pred Gazdinom ambasadom, moleći da im se da šansa – da baš oni isporuče ono što „ovi gore“ još nisu.

Postoji tu, međutim, jedna „sitnica“ koja bi hipotetički mogla da promeni stanje stvari. Gazda ne može sam. On zavisi i od vlasti i od opozicije, odnosno od njihove međusobne političke borbe. Drugim rečima, kada bi se oni ujedinili protiv njega, našao bi se u ozbiljnom problemu.

Da Vas podsetimo:  Rusija ponovo proizvodi „moskvič“

Međutim, to bi značilo da prestaje borba po svaku cenu za vlast, moć, novac i pozicije, i da se, umesto toga, političari svi zajedno treba da bore protiv okupatora, a za interese svog naroda..ne da se ujedine međusobno, nego sa istim ciljem, a to je nešto na šta većina nije navikla, i, ako ćemo iskreno, niko od njih nije zato ni ušao u politiku. Drugim rečima, većina balkanskih „lidera“ vodi se dvema krilaticama: prva – Za ideale ginu budale, i druga – Mi smo ovde samo zbog para.

U svakom slučaju, Gazda može mirno da spava dok se red pred vratima njegove ambasade samo povećava, svakim danom sve više i više..

Jelena Vukoičić

vidovdan.org / Fejsbuk stranica Jelene Vukojičić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime