Sve što vam je potrebno za ovu novogodišnju poslasticu su kupovno lisnato testo i eurokrem. Ne mora biti nutela, kao na snimku, ima i jeftinijih varijanti, a jednako je ukusna. Za posnu varijantu možete izabrati posni kakao krem, ili kuvanu čokoladu istopiti i pomešati sa mlevenim kikirikijem ili sastojkom po želji.
Kolač se pravi za 5 min! Iznenadićete se koliko lako i jednostavno može biti pravljenje prazničnih poslastica. Pogledajte video!
Priprema: Na razvučeno lisnato testo namažite čokoladni krem, pa preko sloja krema stavite još jedno razvučeno testo. Sa strane isecite testo sa čokoladnim kremom u oblik jelke, a višak testa sklonite. Svoju jelku od testa isecite sa strane na “rese”, a kada ih isečete uvijajte ih spiralno, kao u video prilogu, piše Lisa.rs.
Dobijenu jelku premažite žumancetom i ubacite u rernu da se peče oko 25 minuta na 180 stepeni. Poslasticu pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Evo i kratkog video uputstva:
Izvor: Lisa