Jorgovankin šofer postao državni sekretar u Ministarstvu odbrane!

1
22394

Kako Teleprompter.rs saznaje, sadašnji državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Zoran Đorđević, nekada je radio kao stranački vozač sadašnje guvernerke Narodne banke, Jorgovanke Tabaković.

OUhscjv

Ministarstvo odbrane bi trebalo da promeni naziv u Ministarstvo smouništenja. Naime, u vrhu Ministarstva, koje bi trebalo svim građanima Srbije da garantuje bezbednost i sigurnost, rade nestručni kadrovi zaposleni po stranačkoj liniji.

Kada uzmemo u obzir da nam je ministar odbrane keramičar, onda ni ne čudi podatak da je Zoran Đorđević, državni sekretar u Gašićevom ministarstvu, bivši stranački vozač Jorgovanke Tabaković!

Ko je Zoran Đorđević?

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Zoran Đorđević, kako piše u njegovoj zvaničnoj biografiji, završio je master studije na Univerzitetu “Megatrend” i sada ima titulu mastera ekonomskih nauka.

Đorđević je pokušao da zakamuflira činjenicu da je završio “Megatrend” tako što je u svojoj zvaničnoj biografiji napisao da je završio “Fakultet za međunarodnu ekonomiju”, bez navođenja da je reč o fakultetu koji postoji u sklopu “Megatrenda”.

– Đorđevića za funkciju državnog sekretara posebno kvalifikuje iskustvo koje je stekao u komapaniji “ComTrade”, gde je jedno vreme radio kao komercijalista za prodaju hardvera i softveram, dok kao najvažniju preporuku za rukovodeću poziciju ne navodi da je bio stranački šofer Jorgovanke Tabaković, priča za Teleprompter.rs penzionisani činovnik Vojske Srbije.

Posebno je interesantno napomenuti da Đorđević nigde ne navodi gde je završio osnovne akademske studije, ali nikada ne zaboravi da istakne da je član udruženja “MENSA Srbija”, iako taj podatak ni na koji način ne dokazuje njegovu stručnost za poziciju državnog sekretara u Minstarstvu odbrane.

Gašićev šoferski genije sada završava doktorske studije na Univerzitetu “Privredna akademija” iz Novog Sada, isti univerzitet koji je Tomislavu Nikoliću prodao diplomu.

Da Vas podsetimo:  Bezbednost na radu je višestruko ugrožena tokom epidemije

– Kada se jednom takvom laiku i šoferu pruži mogućnost da donosi odluke, on generiše nepopravljivu štetu za državu, a posebno za sistem odbrane. Obzirom na sve dodatne funkcije koje ima – član Saveta Koordinacionog tela za proces pristupanja Evropskoj uniji, predsednik političkog Saveta za rodnu ravnopravnost, predsednik Zajedničkog komiteta Srbije i Angole za saradnju u oblasti odbrane, Nacionalni direktor za naoružanje, član Odbora za privredu i finansije u Vladi, predsednik Radne grupe za obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata u Ministarstvu odbrane – njegovo angažovanje može imati dugoročne nesagledive posledice po spoljnu politiku, a posebno Vojsku Srbije, navodi naš izvor.

zpAprZB

Đorđevićeva imovinska karta (Izvor: Agencija za borbu protiv korupcije)

Izvor Teleprompter.rs još tvrdi da je Đorđević, kao Nacionalni direktor za naoružanje, naneo veliku štetu vojsci kada je neosnovano zabranio pokretanje i sprovođenje nabavki sredstava posebne namene – naoružanja i vojne opreme (NVO).

U dokumentaciji koja je redakciji Teleprompter.rs dostavljena na uvid, vidi se da je osnovni dokument o zabrani nabavki NVO datiran 27. decembra 2013. godine, dok je Dođević svojim potpisom ukinuo navedeni akt tek 15. aprila 2014. godine.

U međuvremenu, Đorđeviću su Sekretarijat Ministarstva odbrane, Generalštab, Sektor za materijalne resurse Ministarstva odbrane, kao i Republički sekretarijat za zakonodavstvo više puta skretali pažnju da stara Uredba o sredstvima posebne namene nije stavljena van snage, tako da se do donošenja nove može primenjivati.

Međutim, on ostaje dosledan svojoj odluci i sistem odbrane nije mogao da pokreće procedure za nabavku NVO čak četiri meseca!

– Kada se zna da se procedura javnih nabavki striktno mora poštovati po vremenskim ograničenjima, da su kadrovski potencijali u Upravi za snabdevanje ograničeni, kao i hronični nedostatak finansijskih sredstava za opremanje vojske, onda ne čudi činjenica da nam zbog nestručnih lica padaju helikopteri, a vojska godinama ne dobija naoružanje koje bi održavalo postojeći nivo operativnih sposobnosti. Imajući u vidu letnju pauzu od mesec – dva dana zbog godišnjih odmora, kao i dugu proceduru nabavke koja se mora ispoštovati, onda je sasvim jasno zbog čega Vojska Srbije nije u mogućnosti da nabavlja opremu koja joj je neophodna, nego preusmerava finansijska sredstva i nabavlja HD televizore za kancelarije generala, zaključuje naš izvor.

Da Vas podsetimo:  nEUforija – Zašto ne cenimo izgradnju Srbije?

To je naša vojska! Šta rade generali? Ćute! Ćute jer im Aleksandar Vučić zabranjuje da govore!

Teleprompter.rs

1 KOMENTAR

  1. Kakva bitanga od zene ! Pa upravo sam nasao njene kritike plate guvernera nacionalne banke pre neku godinu a sada….imas li ti obraza bre i kako te nije sramota bre , e jesi nepismena i bezobrazna.
    A sofer kazes a? I baba bi sine !
    Srbi, braco, pa niste coravi da glasate ove spodobe ikad vise !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime