Još jedan kartelski dogovor omogućio jeftinu prodaju gradske imovine

1
246

Gradska vlast nastavlja rasprodaju imovine grada Beograda po bagatelnim cenama i u krajnje sumnjivim procedurama. Najnoviji slučaj koji smo juče ispratili pokazao nam je kako na delu izgleda kartelski dogovor kojim se dezavuiše procedura javnog nadmetanja.

Naš aktivista Dobrica Veselinović ispratio je juče javno nadmetanje za prodaju poslovnog prostora (dela zgrade) i garaže u Zvečanskoj ulici broj 2. Ovaj poslovni prostor od 450 m2 ponuđen je po početnoj ceni od 261.919 evra, dok je garaža na istoj lokaciji od 49 m2 ponuđena za 28.459 evra.

Iako se za učešće u procesu javnog nadmetanja prijavilo 11 ponuđača, koji su morali podneti depozit od čak 50 hiljada evra, niko od njih zapravo nije učestvovao i u licitaciji, već je ovaj prostor prodat po skoro početnoj ceni firmi “1. Maj d.o.o.” Ostali učesnici javnog nadmetanja su bili: Predrag Biuković, Lever inženjering, Aleksandar Stanić, Grad kop, Bester Doo, Predrag Anđelković, Danilo Cerović, Mona Doo, Penta Geko, Jadran doo.

Usprotivili smo se prodaji simbola našeg grada, Beograđanke i Centra Sava, ali protivimo se i rasprodaji gradskih poslovnih prostora i stanova koji bi mogli imati značajnu ulogu u podršci najugroženijim kategorijama stanovništva u našem gradu, kao i društveno korisnim aktivnostima i kulturnim sadržajima.

Umesto rasprodaje imovine u vlasništvu grada, Ne davimo Beograd zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju kako bi služila društvu i građanima i građankama.

Izvor: Ne davimo Beograd

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime