JOŠ JEDNA REČ PRED POSLEDNJI ŠKOLSKI ČAS

0
127

Na ulazima obližnjih zgrada juče je osvanulo obaveštenje maturanata Valjevske gimnazije o proslavi poslednjeg školskog časa i molba komšijama za razumevanje.

Uprkos svim izazovima koje je donela pandemija, ovi mladi ljudi uspešno su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje i vredno rade ne bi li obezedili mesto na nekom od fakulteta i zaista zaslužuju bar jedan dan bezbrižnosti i slavlja i bilo bi lepo da ih podržimo u tome. Poruka koju su ostavili na vratima indirektan je poziv da slavimo zajedno sa njima.

Da li će biti bučni, raskalašni? Da li će preterivati, u nekim momentima i nedolično se ponašati? Verovatno da, ali pre nego što ih osudite, sručite na njih tonu kritika i pogrda, i pre nego podignete slušalicu da se žalite na nesnosnu buku, okrenite broj svih nadležnih institucija i žalite se na sve primere nepoštovanja zakona, na bahato parkiranje, na prljave ulice, na razrovarene puteve, na loše održavane parkove, šetališta i izletišta, na korupciju, mito, nepotizam, ugrožavnje životne sredine, zagađen vazduh i još mnogo, mnogo toga što ne valja u ovom gradu.

E, tek kada sve to što ne valja, a čiji ste svedoci ili bolje rečeno nemi posmatrači, prijavite nadležnima i insistirate na rešavanju predočenih problema, tek tada pozovite komunalanu policiju i žalite se na buku i na te mlade ljude. Samo, bojim se, da će tad ti mladi biti daleko, daleko od ovog grada. Umesto kritika i žalbi pokušajte da pružite malo razumevanja, podrške i saosećanja i možda se ti mladi vrate i donesu pokretačku energiju i snagu svom gradu koju samo mladost može da da.

izvor:kolubarske.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime