JOŠ JEDNA ZLOUPOTREBA PENZIONERA!

2
101
Penzioneri neopravdano imaju niska primanja i težak siromašni život u starosti

Ovih dana distribuira se VODIČ ZA PENZIONERE, odštampan na ekstra finom papiru, sa koricama u boji, u tiražu od 1,600.000 primeraka! Izdavač je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Sudeći po dizajnu, izgleda da ga je lično kreirao Aleksanar Vučić, predsednik Srbije i SNS-a. Na prvoj strani je njegova frotografija i lična zahvalnost penzionerima što su „podržali“ njegov plan i plan njegove stranke.

Za štampanje Vodiča potrošen je ogroman novac. Mediji javljaju da je iz Fonda PIO isplaćeno blizu 800 hiljada evra.

Informacije koje se u Vodiču nude, su uglavnom poznate, a neke netačne i nepotpune. Za ponudjene pogodnosti korisnici penzija upućuju se na udruženja penzionera, umesto da se prezentiraju u ovom skupom informatoru. Na primer, za besplatan boravak u banjama o trošku Fonda PIO, zainteresovanom penzioneru omogućena je „rekreacija“ u vidu maltretiranja radi prikupljanja informacija kako da to pravo ostvari, umesto da se to jasno napiše. Slično je i sa pogodnostima koje obezbedjuju lokalne samouprave. Neophodna im je „šetnja“ do šaltera i kancelarija sa uglavnom namrgodjenim činovnicima.

Ako penzioner ne želi da se učlani u udruženja i saveze, nije jasno kako ponudjene pogonosti može da ostvari.

Izgleda da je izdavaču bilo najvažnije da se u Vodiču nadje fotografija i pismo Aleksandra Vučića!

Moram da priznam da mi se podigao stomak na Vučićeve reči: „Lično vam se još jednom zahvaljujem na svemu, jer ste podržali naš plan i viziju da od Republike Srbije napravimo zemlju u kojoj se snovi ostvaruju“! (Snovi penzionera!!!)

Vučić ne želi da čuje da je narodu Srbije dosta njegovih lažnih obećanja, koja je davao u toku svoje despotske vladavine.

Nije se predsednik Srbije slučajno oglasio u Vodiču za penzionere, u kome licemerno zahvaljuje na podršci. Uvek kada se on obraća penzionerima, na vidiku su izbori. Jer, računa da će mu glasovi penzionera omogućiti da i dalje vlada.

2 KOMENTARA

  1. PENZIJE NIKADA VEČE U OČIMA VUČIĆA?

    Na kućne adrese najstarijih u Srbiji preko Pošte pristgli su Vodiči za penzionere PIO fonda. Svaka čast na pažnji. Prava istina, čemu služe ti Vodići i koju korist imaju jadni i gladni penzioneri. U izradi tog Vodića mnogi se ugradili na štetu penzionera, a ne penzioneri. Neka svaki primerak košta 300 dinara, za njihove izrade plaćeno je najmanje 510.000.000 dinara ili oko 4.347.826 evra (mada štampa objavljuje cenu 780.000 evra iz džepa penzionera), a nemaju nikakvu korist. Ova investicija je mogla da pomogne najsiromašnijih penzionera, a ne da se bogate činovnici PIO i drugih funkcionera na grbači penzionera. Za koliko para je obmanuta penzija penzosima Srbije. Prosečna penzija u Srbiji je veća samo od penzije u Republici Srpskoj. Glasajte i na dalje za vaših kradljivaca i lopova, a vama kako bude. Dragi penzosi, ne zaboravite da kada su radikalni SNS-ovci skočili u fotelji vlasti vaš prosek penzija bio je iznad 60% prosečne plate, a sada ste pali na 40%, a lažu vas da penzije nikada u istoriji Srbije ili njihovoj nisu bile veće. Slušajte ih, gladujte i glasajte za njih.

  2. Ukoliko je tačno, da glasovi penzionera idu Vučiću, onda oni i zasluzuju i penzije i tretman kakav im Vučić i SNS već pruzaju. Ako je istina da Vučićeva obećanja penzionere čine sretnima i zadovoljnima, onda je sasvim sigurno da je čista neistina i laz , da se sa godinama osvaja iskustvo, zrelost , mudrost , duhovnost……. Koliko je samo bio velik pijesnik i filozof , naš P.P. Negoš ….“ Veće bruke od starosti nema, vid slabi a koljena klecaju………..“ ……..i ne samo vid i koljena……… nego ti je Vučić dobar……zdrav razum “ hlapi i kleca “ !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime