Još jedne novine izgubile medijsku utakmicu: Da li ste primetili da ih danas nema na trafikama?

0
1205

Još jedan dnevni list tiho se povukao sa trafika širom Srbije. Ko je ostao najviše pogođen time?

20943-trafika-580x0

Najgora vest koju urednik jednih novina može da saopšti svojim čitaocima našla se juče na zvaničnoj Fejsbuk strani „Naših novina“ – od danas se ovaj list više neće nalaziti na kioscima.

Ove dnevne novine postojale su nešto više od dve godine, što je optimalno vreme da se jedan novi list ustali na tržištu. Međutim, nisu stigli da ubiru plodove svog rada, jer im surovo tržište štampanih novina nije pružilo priliku za to.

Iako su „Naše novine“ već dve godine prisutne na srpskim trafikama, njihov nestanak prošao je poprilično nezapaženo – kako na društvenim mrežama, tako i u stvarnom svetu.

Tako je radnica u jednoj voždovačkoj trafici bila poprilično iznenađena kada je, nakon što smo od nje zatražili primerak „Naših novina“, utvrdila da ih na njenoj trafici – nema. Ni par kupaca nije bilo upućeno u to da se ovaj list više ne može kupiti, a ta ih vest i nije potresla.

– Čitam samo „Politiku“, na žutu štampu se ni ne osvrćem na trafikama – odsečan je bio jedan deka, dok je gospođa kraj njega prokomentarisala da čita samo „Kurir“ od prvog broja, i da tu tradiciju ne planira da menja.

Da li je ovo konačan dokaz da štampani mediji ne mogu da se nose sa internet portalima, i da li će se ostvariti predviđanja pojedinih stručnjaka da će se u bliskoj budućnosti štampati samo čisti kvalitet, dok će „žutilo“ ostati na internetu, ostaje da se vidi.

20944-novine-580x0

Jedna stvar je, međutim, sigurna – u ovom trenutku više desetina ljudi ostalo je bez posla, a slična sudbina će, ukoliko se gorenavedena predviđanja stručnjaka ostvare, zateći mnogo više novinara. Možda će se medijska slika Srbije uskoro i promeniti, ali na jednu stvar smo u ovoj državi, izgleda, osuđeni svi, a to je strahovanje za posao.

Da Vas podsetimo:  Savet za štampu: „Novosti“, „Dnevnik“, „Kurir“, „Nova.rs“ , „Vranjska plus“ i RTV Vranje prekršili Kodeks

Dnevno.rs Foto: Dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime