Jovana Gligorijević za NOIZZ: Za cenzuru nisu krivi novinari, već vlasnici medija

1
1635

Novinarka Jovana Gligorijević je svojim tekstom „Zvezde jalove produkcije“ odgovorila kulturnoj eliti koja je napala estradne pevačice. To je bio povod za razvgovor, a otkrila je i zašto redovno gleda jutarnji program Pink televizije, kako Vučić uređuje medije i šta misli o listu Politika.

Jovana Gligorijević / foto: printskrin Youtube

Glumac Nebojša Glogovac je u svom nedavnom intervjuu za bosanski magazin „Dani“ govorio o popularnosti Dare Bubamare, koja „napuni koju god hoće halu kad god poželi i puna je love“. Čak je insinuirao i na mogućnost da se bavi prostitucijom.

– Ovo je svet silikonskih sisa i dupeta. U njemu je Dara Bubamara zakon, ne ja – rekao je Glogovac.

Negovoj prozivci se pridružila kulturna i društvena elita. Zato je Jovana Gligorijević odlučila da još jednom svojim tekstom u nedeljniku „Vreme“ stane u odbranu estradnih zvezda. Međutim, to joj nije bio osnovni cilj.

– Želela sam da ukažem na problem društvene elite, kojoj je zadatak da artikuliše ideje, kritikuje probleme i precizno i ispravno bira mete te kritike. Umesto toga oni su se okomili na najlakšu moguću metu – na pevačice, koje možemo da okrivimo za bilo šta, a to je plitko i glupo za nekog koga nazivamo elitom – smatra Gligorijević.

Šta misli o jutarnjem programu Pink televizije? Da li bi se ikada pojavila u njemu? Kako vidi trenutne odnose s Makedonijom? Šta političari nikada neće čuti od nje? Zašto je besmisleno govoriti o „agresivnim feministkinjama“ u Srbiji? Sve to nam je otkrila u video intervjuu (gore).

Petar Paunović

Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime