Jubilarni Filmski susreti u Nišu počinju 22. avgusta

0
885

Jubilarni, 50. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma – Filmski susreti biće održani od 22. do 28. avgusta na Tvrđavi u Nišu pod sloganom „ Pod sjajem zvezda“.

5887c50578562f62006e9f3608514b23_L

Nagrade Filmskih susreta u Nišu Foto: K.Kamenov

U konkurenciji za nagrade biće glumci koji su igrali u 17 filmova domaće produkcije. Oni će se boriti za najznačajnije glumačke nagrade – Gran pri „Naisa“, cara Konstantina, caricu Teodoru, najboljeg debitanta…

Bojana Simović, direktorka Niškog kultutnog centra, organizatora Filmski susreta najavljuje iznenađenja za jubilarni festival.

– Doći će veliki broj najznačajnijih glumaca srpske i jugoslovenske kinematografije koji su bili laureati ovog festivala. Imamo najavu za baš puno glumaca koji će doći u Niš, posebno što je većina filmova koji su selektirani ima velike glumačke ekipe – kaže ona.

Direktorka veli da će nekoliko dana pre festivala Nišlije moći da vide kultne filmove u dvorištu Banovine

– Tokom festivala biće održani brojni okrugli stolovi, kao izložba na kojoj će se naći fotografije Nišlije Jovana Šurdilovića koje će pokazati kako su “Filmski” izgledale proteklih 50 godina. Među eksponatima će se naći i kino-projektor na kome su puštani prvi filmovi na niškom filmskom festivalu 1966. godine – priča Bojana Simović.

Umetnički direktor festivala i ove godine je glumac Dragan Vujić Vujke.

http://niskevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime