JUGpress: Haradinaj napustio sastanak kod Kurtija nakon pet minuta

0
97

Sastanak između premijera Kosova Albina Kurtija i lidera tri opozicione partije počeo je jutros od osam sati i tri minuta, ali nakon samo nekih pet minuta predsednik Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je napustio sastanak i u prvom trenutku niko nije objasnio zašto je to uradio.

Foto: Printscreen JUGpress

Haradinaj je ubrzo rekao da je sastanak napustio jer Kurti nije objasnio zašto je prekinuo odnose sa SAD i zašto ne ispunjava njihove zahteve, piše portal JUGpress.

“Iako sam bio deo sastanka sa premijerom Kurtijem, bio sam primoran da ga napustim jer je Kurti držao predavanja i nije nam objasnio zašto je prekinuo odnose sa Amerikom i zašto se ne vraća da ispuni njihov zahtev. Za mene je neprihvatljivo da u tako osetljivim slučajevima prekidamo odnose sa glavnim bezbednosnim saveznikom”, rekao je Haradinaj.

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je sinoć lidere tri parlamentarne opozicione stranke, Demokratsku partiju Kosova (DPK), Demokratski savez Kosova (DSK) i Alijansu za budućnost Koosva ( ABK) na sastanak jutros.

Kurti je uputio poziv lideru DPK Memliju Krasnićiju, lideru DSK Lumiru Abdiđikuu i lideru AAK Ramušu Haradinaju za sastanak u utorak, u vezi najnovije otežane situacije na severu Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime