Jutka kao simbol ove države

0
869
Milutin Jeličić Jutka / Foto: YouTube Screenshot

Da mi je neko rekao da će onaj šalabajzer iz Brusa, samo uz pomoć mobilnog telefona i devize – „Hajde da se volkamo“ po popularnosti nadmašiti i Aleksandra Vučića, ne bih verovao. Prvo, Aleksandar Vučić je čovek koji poštuje zakone ove zemlje – kad ga neko i optuži za nešto, on pozove onog Vučevića iz Novog Sada, koji se pored gradonačelnikovanja, kao dopunskim zanimanjem bavi i advokaturom i naloži mu da protiv njega – Vučića, podnese krivičnu prijavu. Kolega Vučević se tu malo strese – gde protiv Šefa, ali carska se ne poriče. Savije tabak, pa oplete … i to onda lično, u pratnji kamera javnog servisa – da ima dokaz, odnese u tužilaštvo. Ovi iz tužilaštva se takođe stresu od same pomisli na inkriminacije navedene u tužbi i to protiv koga, pozovu Zagorku Dolovac, ona prekine sastanak sa Francuzima koji se dešava povodom njenog novog odlikovanja, izdere se na one svoje – Jesam li vam rekla da me prekinete samo ako je nešto važno u pitanju i naloži – Sudite mu! Ovi, šta će, hitno to uzmu u rad i još hhitnije odluče – Nema mesta krivičnom gonjenju! I predmet predaju Ani Brnabić, koja taj primer uvrsti u svoju agendu – U voj zemlji je vladavina prava, a ne predsednika.

Slično je i kad je u pitanju izborna kampanja – Savet za kreativnu industriju i sl. osnovan po ideji Ane Brnabić lično, u kome je, koliko je poznato, pored Ane još samo Biljana Srbljanović, dokazana  kreativka multi praktik spomenika i sl. i njih dve udruženim snagama kreiraju predizborne spotove koje im onaj zloglasni REM listom zabranjuje, a Ana, u očajanju, i to unosi u svoju agendu kao krunski dokaz vladavine prava u ovoj zemlji.  

Da Vas podsetimo:  Izgradnja mosta na Adi Huji počeće 2021. godine

Kod takvog stanja stvari, nije  mi jasno kako onaj Milutin Jeličić iz Brusa, umetnićko ime Jutka; može da zajebava pravosuđe ove zemlje – od Brusa do Kruševca. Juče mu je ponovo odloženo suđenje – policija Brusa nije mogla da ga pronađe i po naalogu suda u Kruševcu privede, jer je on ceo dan bio zauzet izbornom kampanjom, tu u Brusu, a na suđenju je tog dana trebala da mu bude izrečena presuda zato što je navodno spopadao svoju saradnicu dok je bio predsednik opštine, tako što joj je poslao nešto više od tri hiljade SMS poruka – „Hajde da se volkamo“. Suđenje je prethodno moralo da bude izmešteno iz suda u Brusu u Kruševac, zbog protesta građana Brusa, i ženskih i muških i transparenata – Jutka mi te volimo! 

Iz tog perioda ostalo je nerazjašnjeno – da li je to zato što Jutka ne pravi pitanje da li je objekt njegove pažnje žensko ili muško, ili je u pitanju nešto drugo – da žene Brusa jedva čekaju da se ovo nepravedno suđenje završi kako bi i one došle na red i postale predmet Jutkine pažnje, a što se tiče njihovih muževa, tu je stvar još misterioznija – dok oni vredno krešu grane u nacionalnom parku Kopaonik, Jutka to radi po kućama. Za mene je to i najveća dilema – svojevremeno, dok sam se bavio skijanjem na onom starom Kopaoniku, upoznao sam te ljude kao ljute gorštake. Šta se tu sad promenilo, nemam pojma.

Ima još jedna stvar koja razlikuje Jutku od Vučića – Jutka u ovom suđenju ima pet advokata. Vučić, sem pomenutog Vučevića i mog novog kolege Vladimira Đukanovića, nikog više – za sada.

Da Vas podsetimo:  Dmitrović, ministar za ustaše i matericu

No, danas je praznik – dan izbora, vreme izborne ćutnje, jedva čekam da vidim ko će da pobedi, pa u međuvremenu, ništa o politici. Umesto toga jedan vic o Jutki (ne o Vučiću), namenjen muškom delu populacije ovog mesta ispod Kopaonika – a posebno onima koji zajedno sa svojim ženama nose parole „Jutka mi te volimo“: 

U kupeu brzog voza jedna gospođa prekrstila noge i čita svoju knjigu. Voz se ljulja, bogami i ona. Preko puta nje jedan gospodin čita svoje novine. Ne može da se skoncentriše – zbog ljuljanja. Odlaže novine – Gospođo, mogu li nešto da vas pitam? – Da, gospodine, recite. – Gospođo, ja bih vas j..o! – I, ju! Skoči gospođa i opali mu šamar. On, ništa. Uze svoje novine i nastavi da čita. Posle nekog vremena, gospođa, još uvek besna, obrati mu se. – Mogu li ja vas nešto da pitam? – Da, gospođo, izvolite. – Da li vi uvek tako, kad vidite zgodnu ženu, direktno … – Da, gospođo! – Pa vi ste se onda mnogo šamara u životu nadobijali. – Jesam gospođo, al’ sam se i naj…o.

Dragiša Čolić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime